ORHAN ERDEM'DEN ÇEVRE ÇİÇEKLERİ'NE ÖVGÜ

Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nca sahnelenen “Ben Temiz” adlı oyunun otuz sekizinci gösterimini Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de izledi.

Çevre Çiçekleri Hareketi üyesi öğrencilerle birlikte “Ben Temiz” adlı oyunu izlemek için Keçiören’e gelen Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Belediye Başkan Vekili Ali Toköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz tarafından makamda ağırlandı. Ardından Necip Fazıl Tiyatro Salonu’na geçen heyet çocukların çoşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Programın açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz, Çevre Çiçekleri Hareketi’ni 2010 yılında çocukların çevre ve çevre sorunlarıyla ilgili bilgi, birikim ve duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattıklarını ifade etti.

İkinci konuşmacı olarak kürsüye gelen Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler de, hor kullanıldığında geri getiremeyeceğimiz çevre için başlatılan bu hareketin önemine dikkat çekerek “Çevre Çiçekleri Hareketi mensubu olan öğrencilerin sorumlulukları arkadaşlarından daha fazla. Sizler ailenizi, arkadaşlarınızı da uyarmak onlara örnek olmak durumundasınız. Çünkü siz çevre eğitimi almış ve bu bilince sahip kimselersiniz.” dedi.

Son konuşmacı olarak söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de bugüne kadar kırk bine yakın öğrencinin çevre müfettişi olmasını sağlayan hareketin önemine dikkat çekerek “Böyle bir hareketi başlattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu hareket çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Zaten bu sebeple birçok ödüle de layık görüldü. Çevre Çiçekleri mensupları evlerinin içini temiz tuttuğu gibi dışarıyı da temizleyecek, etrafındakileri de uyaracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından “Ben Temiz” oyunu otuz sekizinci defa perdelerini açtı. Oyunu Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz ve Başkan Yardımcısı Celal Semiz öğrencilerle birlikte izledi.

Sedat Aslan’ın yönetiminde Serdar Ünal, Erdi Bozgül, Zuhal Korkmaz, Murat Yoldaş ve Münevver Coşkun tarafından sahnelenen “Ben Temiz” adlı oyun öğrenciler tarafından da beğenildi.

15.12.2011