OKYANUS ÖTESİNDEN KARDEŞLİK TEKLİFİ

Amerika’nın Kentucky Eyaleti Senatör ve milletvekilleri ile Virginia Eyaleti Fairfax şehri yöneticilerinden oluşan siyasi heyet beraberlerinde Virginia Eyaleti Dünya Ticaret Merkezi Başkan Yardımcısı, Kentucky Ticaret Bakanlığı İhracaat Bölge Konseyi Başkanı ve işadamlarından oluşan heyetle Keçiören’i ziyaret etti.

Kentucky Eyaleti Senatörü Kathy Dean Stein, Kentucky Eyaleti milletvekilleri Mary Loise Marzian, Joni Lynn Jenkins, Virginia Fairfax Polis Şefi David Bulova, Virginia Eyaleti Dünya Ticaret Merkezi Başkan Yardımcısı Richard Rappoport, Kentucky Ticaret Bakanlığı İhracaat Bölge Konseyi Başkanı Robert Brown, Louiville Belediyesi Küreselleşme Ofisi Müdürü Dianne Brown,  Kentucky Türk Amerikan Kültür Merkezi Müdür Fatih Gurmuc ve İşadamı Cemal Cenk Atılgan’dan oluşan heyet Keçiören’i ve Belediyenin çeşitli tesislerini gezerek incelemelerde bulundu.

Keçiören gezisinden sonra Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan tarafından belediyede ağırlan konuklar Keçiören’i çok beğendiklerini ve belediyenin faaliyetlerinden yararlanmak istediklerini belirttiler. Keçiören Belediyesi’nin örnek teşkil edecek nitelikte sürdürdüğü faaliyetlerden övgüyle söz eden konuklar Fairfax Belediyesi ile Keçiören’in kardeş şehir olmasını arzu ettiklerini ifade ettiler. Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan da kardeş şehir uygulamalarının, ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek ve yerel yönetimlerin karşılıklı tecrübe ve imkanlarını birleştirmek için önemli uygulamalar olduğuna dikkat çekerek bu teklifi değerlendireceklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Reşat Özcan sürdürülen hizmetlerle ilgili konuklara bilgi verdi.

Amerikalı heyetin ziyareti karşılıklı hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

18.11.2011