01 Haz 2022

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediye bünyesinde staj yapan Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen motivasyon toplantısına katıldı. Toplantıda öğrencilere hitaben konuşan Altınok, “Staj yapma zorunluluğu bulunan öğrencilerimizin mağdur olmaması için Keçiören Belediyesinin kapılarını sonuna kadar açtık. İkbalimiz ve istikbalimiz sizlersiniz. Ülkemizi sizler yöneteceksiniz. Özgüvenli olun ve kendinizi iyi yetiştirin. İnanırsanız başarırsınız.” dedi.

Altınok, başarılı olmaları için öğrencilere bir dizi tavsiyelerde de bulunarak şunları dile getirdi:

“Türkiye kaynak bakımından zengin bir ülkedir. Dünyanın en güzel iklimine, dünyanın en güzel coğrafyasına sahibiz. Dört mevsimi tam anlamıyla yaşayan ülkelerin başında geliyoruz.

“Dünyada ne varsa yüzde sekseni bizim ülkemizde mevcuttur. Bu değerlerimize Kendinize karşı ailemize karşı devletimize ve milletimize karşı sorumluluklarınız var. Atatürk ne diyor, ‘Vatan sevgisi vatana hizmetle ölçülür. Sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V), ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır buyuruyor.’ Bu anlamda sizler, hayırlı bireyler olarak ülkemizi Atatürk`ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaksınız. Bir nesil gidiyor diğer bir nesil geliyor. Gün olacak ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Siyasetten, bürokrasiye ve özel sektöre kadar her alanda sizler söz sahibi olacaksınız. Bu zamanlarınızı iyi değerlendirin. Geleceğinizi şekillendireceğiniz zamanlardasınız. Sosyal medyaya fazla kapılmamak lazım. Faydalı olduğu kadar kullanmalısınız. En önemlisi de kötü alışkanlıklardan uzak durun. Bir defası yoktur. Bir defası son defasıdır. Bu anlamda arkadaşlarınızı da iyi seçin.”

Altınok konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli hediye takdiminde bulunarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.