ÖĞRENME SIRASI VELİLERDE

Keçiören Belediyesi, anasınıfı ve  ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreçlerine yardımcı olmak amacıyla velilere özel bir seminer programı gerçekleştirdi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezinde düzenlenen "Çocuğumla Okula Başladım" seminerine Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve veliler katıldı.

Çocukların okulla bağlarını güçlendirmeyi de amaçlayan seminerde bir konuşma yapan Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, "Eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla Keçiören genelinde bir eğitim hamlesi başlattık. Tekli eğitime geçiş için okul eksiklerimizi hızlı bir şekilde gideriyor, çocukların daha nitelikli ve daha iyi şartlarda eğitim almalarını amaçlıyoruz." dedi.

Keçiören genelinde 56 ilkokulda 13 bin 800 birinci sınıf öğrencisi olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, "Velilerimizle nasıl ortak çalışabilir ve öğrencilerimizin başarılarını nasıl artırabiliriz konularında iş birliği yapıyoruz. Çocukluğu çocuklarımıza geri vermeli, ilgimizi eksik etmemeliyiz. Çocuklarımızın milli manevi değerlerine bağlı, vatan millet sevdalısı, araştırmacı ve sorgulayan bir nesil olmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Keçiören Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan seminer programında Maarif Müfettişi Doğan Ceylan, velileri çocukların gelişim özellikleri, ebeveyn tutumları, çocukları okula hazırlama ve okuldan sonraki çalışmalarında nasıl motive edilmeli konularında bilgilendirdi.

Çocukların okul başarılarını artırmada velilere de sorumluluk düştüğünü hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Bilgi ve ilgi birbirini destekleyen kavramlar... Çocuklarımızın eğitim hayatlarında onlarla doğru iletişim kurarak başarılarını artırabiliriz. Bu seminer velilerin bilinçlenmesinde çok önemli bir görevi ifa ediyor." mesajı verdi.

25.10.2017