22 Eylül 2023

Keçiören Sanat Galerisi’nde, Selçuklu dönemine ait sanat dallarından esinlenilerek ortaya çıkarılan eserler “Kubadâbat” isimli sergiyle ziyarete açıldı. Serginin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, eserleri icra eden sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla yapıldı.

“ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Açılışta katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Sanat ve kültür milletlerin derinliğini ve büyüklüğünü gösterir. Zengin, derin bir tarihe, kültüre ve sanata sahibiz. Büyük bir coğrafyada hüküm sürmüş olmamız da bu zenginliği artırmıştır. Şimdi Selçuklu dönemi çalışmalarını sergimizde görüyoruz. Selçuklu öncesi de kadim bir sanat tarihimiz var. Özbekistan Semerkant’ta, Buhara’da bu eserlerin dimdik ayakta durduğunu görüyoruz. Ecdadımız her alanda dünyaya medeniyet bıraktı. Bize bırakılan eserlerin üzerine ne yazık ki bu yüzyılda bizler pek bir şey ilave edemedik. Tarihimize baktığımızda devlet adamlarımız aynı zamanda birer sanatçıydı. Birikimleri had safhadaydı. Aksakallar vardı. Hükümdarın, hakanın üstündeydi. Bu aynı zamanda bilim ve sanatta da istişare heyetiydi. Hal böyle olunca muhteşem eserler ortaya çıkmıştır. İnşallah Cumhuriyet Kulemizi bitiriyoruz. İçinde uluslararası ölçekte bir sergi salonu ve sanat galerisi olacak. Eserlerimizi burada da sergileyeceğiz. ‘Eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Hat, tezhip ve minyatür emek ve dikkat gerektiren sanatlardır. Emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“2024’TE ANKARA BÜYÜKŞEHİRDE SANATÇIYA DESTEK VERECEK BİR BAŞKANLA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da Türklerin kadim bir sanat tarihine sahip olduğunu dile getirerek, “Yine Başkanımızın önderliğinde kıymetli bir açılışta bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu mekânda sanatçılarımızın önünü açan birçok açılışa şahitlik ettik. Coğrafya, tarih ve kültürlerin önemli kesişim noktası sanattır. Bugün Selçuklu İmparatorluğu’na özgü, gelenekten geleceğe eserler bırakan sanatçılarımızın çalışmalarını görüyoruz. Selçuklu’nun eserlerini günümüze taşımak önemli. Siz sanatçılarımızın emekleriyle yetişecek yeni sanatçılar ve yerel yönetimlerin buna destek vermesi oldukça önemli. Ankara 4 buçuk yılda nasıl ki hizmetten mahrum kaldıysa, sanatçılarımız da destekten mahrum kaldı. İnşallah 2024’te Ankara Büyükşehirde sanatçıya destek olabilecek, sanatı icra edenlerin önünü açabilecek bir başkanımızla yola devam edip, Ankara’mızda bu tür etkinlikleri daha çok görebileceğiz. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından eser sahibi sanatçılara çiçek takdiminde bulunularak salondaki eserler incelendi.