KUR’AN BÜLBÜLLERİ KEÇİÖREN’İ FETHETTİ

Kalaba İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği “Kur’an’a Davet” programı Türkiye’nin en seçkin hafızlarını bir araya getirdi. Türkiye’nin en güzel sesli hafızları Keçiören’deki soğuk kış gecesini Kur’an nuruyla aydınlattı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ndeki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları da katıldı.

Keçiörenlilerin büyük ilgi gösterdiği programda Sanat ve Gösteri Merkezi tarihi günlerinden birisini yaşadı. Salon Kur’an aşkıyla buluşan gencinden yaşlısına çok sayıda vatandaş ile tıklım tıklım dolarken, hafızların okuduğu Kur’an tilaveti sırasında bazı Keçiörenlilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Küçük bir öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, öğrenci korosunun ilahilerden oluşan konseri ile devam etti. Konserin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam hatipleri Ali Tel ve Mansur Sağır, Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatipleri Yunus Koçan ve Ahmet Karali ile Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci  okudukları Kur’an-ı Kerim tilaveti ile kalpleri fethetti.

Programın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Dairesi Başkanı Muhammed Ali Asar’a Başkan Ak bir plaket takdim ederken, gece toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

29.12.2015