KOSOVA KEÇİÖREN’E KONUK OLDU

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 14. gününde sahnede Balkanların en genç Cumhuriyeti Kosova rüzgarı esti.

Kalaba Kent Meydanında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye – Kosova Dostluk Grubu Üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Bursa – Kosova Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Bolu Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Evirgen, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BÖLGEMİZ ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR”

Kosova ve Bolu Kültür Evlerinin de açıldığı gecede Ramazan’ın bereketi, mağfireti, rahmetinin tüm İslam coğrafyasının üzerinde olması temennisiyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Müslüman aydın ve yazar değerli İsmail Gaspıralı’nın dilde, işte, fikirde birlik şiarını Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak gerçekleştiriyor, kendisini kutluyorum. Medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize yeni roller biçmek isteyenler var. Mısır’da sandıktan çıkan iradeyi yok sayıp Mısırlı’ların iradesine zulüm ettiler. İslam coğrafyasında kadim şehirler bombalanıyor. Irak, Suriye ateş çemberindeyken şimdi de Katar üzerinde oyunlar oynanıyor. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi referandum yapma kararı aldı. Irak, BM ve Türkiye bu referanduma karşı… Ama terör örgütü anlayışıyla bir şeyler yapma peşindeler.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ ASIR TÜRK ASRI OLACAK

Tüm engelleme çalışmalarına rağmen önümüzdeki asrın Türk asrı olacağını vurgulayan Topçu, “Bu oyunlar bozulacak, en güçlü seda İslamın sedası olacak. 1 milyar 700 milyonun başı dik tam bağımsız olacak.”

Başkan Ak’a konuşmasında ayrı bir yer açan Başdanışman Yalçın Topçu, “Başkan Ak, sadece yol ve yatırım yapmıyor, kültürel bir görevi de yerine getiriyor. Keçiörenli’ler Başkanınızın kıymetini bilin, onu sandıktan soyadı gibi Ak çıkarın” sözleriyle de alandakilerden büyük alkış aldı.

KOSOVA KÜÇÜK, DOSTLARI BÜYÜK

Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ise 8 yıldır her Ramazan etkinliğinde Keçiören’e konuk olduklarını belirterek, “Kosova – Türkiye ortak geçmişi olan iki dost ülke… Kosova küçük bir ülke ama büyük dostları var. Bu da bizim güçlü olmamızı sağlıyor. Kosova’nın nüfusunun %90’ı Arnavut ama Türk toplumu da var. Onların entegre ve haklarına sahip olması bizi mutlu ediyor, bölgeye de örnek oluyoruz.” dedikten sonra konuşmasını Türkçe teşekkür ederek bitirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Priştine’nin kadim Osmanlı şehirlerine çok benzediğini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi, “Bursa, İstanbul gibi Priştine de Osmanlı izleri taşıyor. Gönül bağlarımız, dostluklarımız devam ediyor.  Keçiören ile Kosova’nın Mamuşa Belediyesi kardeş… Geçtiğimiz sene orada bir park açtık ve o parkın içinde Türkiye sınırları dışındaki tek Çanakkale anıtı yer alıyor. Osmanlı’nın Balkanlardan çekilmesine rağmen, Kosovalılar Çanakkale’de bizimle omuz omuza savaştılar.”

Başkan Ak ayrıca Kültür Evini açtıkları Köroğlu’nun memleketi Bolu’ya da selam gönderdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise 11 Haziran Pazar günü oynanacak Kosova- Türkiye maçını hatırlatarak iki takıma da başarılar diledi. Gündoğdu, “Ben gittiğim yerlerde aynı zamanda Kosova’nın bir vekili olduğumu dile getiriyorum. Kosova’nın bağımsızlığını kazanmasında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok gayreti oldu. Kendisi Kosova’nın ilk dostluk grubu başkanlığını da yaptı.”

Konuşmaların ardından sanatçılar sahne alarak, Kosova halk danslarından örnekler sergilediler. Gecede Kosovalı sanatçının Türkçe ve Arnavutça seslendirdiği Çanakkale Türküsü ise duygusal anlar yaşattı. Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

10.06.2017