KOSOVALI BAKAN BAŞKAN AK’I ZİYARET ETTİ

Kardeş ülke Kosova’nın Devlet Bakanı Rasim Demiri, beraberinde bir heyet ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ziyarette bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Demiri, Çanakkale Savaşı’nda Kosova’dan gelen birçok gencin de şehit düştüğünü hatırlatarak, “15 Temmuz’da Türkiye de çok şehit verdi.  Bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. O gün sizler için çok dua ettik. Bizde o gece kimse uyumadı. Gücümüz yettiği kadar Türk halkına Cumhurbaşkanına ve hükümete destek verdik” dedi.

BATI MEDYASI YANILTICI BİLGİ VERDİ

Batı medyasının 15 Temmuz darbesiyle ilgili yanıltıcı bilgiler verdiğine dikkat çeken Kosovalı Bakan, “Cumhurbaşkanının insanları meydanlara çağrısını duyunca rahatladık. Ertesi gün Türk halkına ve Cumhurbaşkanına destek mitingi düzenledik. Yenikapı mitingine şehit aileleri ile birlikte ben de katıldım. İnşallah bir daha ne 15 Temmuz ne de Srebrenitsa katliamı tekrarlanmaz. Bu yapılanları unutmayalım, unutturmayalım” diye konuştu.

GÖNÜLLERİMİZ BİRDİR

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Kosovalı ve Bosnalı askerlerin savaşa gönüllü olarak katıldıklarını vurgulayarak, “Bizler için çok değerlisiniz, çünkü o zamanlar o bölgede asker toplama yoktu. Osmanlı devletine, ümmetin savaşına destek sağlamak için gönüllü geldiler. Sizlerle gönüllerimiz birdir” mesajını verdi. Türkiye’nin tarihinde 15 Temmuz benzeri ihanetlerin çok olduğunu ifade eden Başkan Ak, “Dışarıda sıradan küçük bir darbe gibi gösterilmek isteniyor, ama Türkiye’yi Suriye gibi iç savaşa sürüklemek istediler. Türkiye’yi bölmek için hazırlıklarını bile yapmışlar. Sergiledikleri oyunu milletimiz boşa çıkardı” dedi.

Mustafa Ak konuğuna kahve fincanı takımı hediye ederken, Bakan Demiri de Başkana Osmanlı döneminden kalan Sinan Paşa Cami ve Taşköprü’nün resmedildiği tabloyu takdim etti.

21.03.2017