KIRŞEHİRLİ’LER İFTARDA BULUŞTU

Keçiören Belediyesi, Anadolu’nun şehirlerini Keçiören’e taşımaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi ile Kırşehirli Dernekler Federasyonunun iş birliği ile “Hemşehri Buluşmaları” kapsamında Kırşehirli’ler Halil İbrahim Sofrasında iftarda buluştu.

Abdullah Eroğlu Hocanın Kur’an Tilavetiyle başlayan iftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar ile Kırşehirli vatandaşlar katıldı.

Birlikte açılan iftarın ardından bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi; “Hemşehri derneklerimizi ağırlamaya ve ülkelerle şehirleri buluşturmaya devam ediyoruz.  Sınırları aşan kardeşlikle gönül coğrafyamızdaki kültürleri bir araya getiriyoruz. Şu ana kadar 18 ülkeden 1000’e yakın misafiri ağırladık. Böylece o misafirlerimize Keçiören’i, Ankara’yı ve ülkemizi tanıtma şansı yakaladık.”

BOZKIRIN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNE KONUK OLDUK

Başkan Ak ayrıca Ramazan’daki mesuliyetlerimize de dikkat çekerek “İbadetlerimizi yerine getirirken sorumluluklarımızı da unutmamalıyız. Bizim aynı zamanda anne – babamıza, komşularımıza, öksüz, yetimlere, zorda olanlara,  mazlum milletlere karşı da sorumluluklarımız var.” dedi.

“Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın memleketindeyiz” diyen Ak, sözlerini “Kırşehirli’lere desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diyerek bitirdi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar ise yerel yönetimlerle iş birliğine dikkat çektiği konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’tan Keçiören’e bir Kırşehir evi açması talebinde bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar’a günün anlamına binaen süs vazo hediye etti. Dernek Başkanı Gökçınar da Başkan Ak’a plaket takdim etti.

Program Neşet Ertaş türküleri ile devam etti.  Ardından Kalaba Kent Meydanına geçilerek Kırşehirliler Kültür Evi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Pakistan Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Hilmi Gökçınar tarafından açıldı.

05.07.2015