KESİNLİKLE ANNE PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI TAMAMLANDI

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin ortağı olduğu AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “Certainly Mom”, “Kesinlikle Anne” Projesi kapsamında 13 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Ebeveynlik Becerilerinin Geliştirilmesi” adlı eğitim programı sona erdi.

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen programda projeden yararlanan kişilerin ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmişti. Bu amaçla, Kadın Danışma Merkezinde grup çalışmaları ve seminer programını içeren bir eğitim programı düzenlendi. Programda, aile içi şiddet, eşler arası iletişim, ebeveynlik becerileri, ebeveyn çocuk arasında iletişim konuları üzerinde çalışmalar yapıldı. Program bitiminde katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Aile içi şiddetin sessiz tanıkları olan çocukların, ileriki yaşamlarında problemli ilişkiler yaşamaması için tüm ebeveynlerin bu ve benzeri eğitimlere ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  “Anne-babalar,  şiddeti çocuğundan gizleyebildiğini düşünse de, çocukların büyük bir kısmı bu durumun farkındadır. Ayrıca şiddet uygulayan kişiler, çocuklarına bilerek ya da bilmeyerek zarar verirler. Çocukların şiddete maruz kalması veya dolaylı olarak etkilenmeleri gelecek yaşamlarını olumsuz etkiler. Ancak aile içindeki şiddetin yoğunluğuna ve duruma erken müdahale edilmesine bağlı olarak çocuklar sağlıklı bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilirler” dedi. Başkan Ak, ailelerin huzur içinde bir yaşam sürdürmeleri ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir şekilde yetişmesi için gerekli çabayı göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için ebeveynlerin eğitim programları ile desteklenmelerini öngören ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “Certainly Mom” projesi, Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütüldü.

25.05.2012