KEDEM'lerde EĞİTİM BAŞLADI

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM)öğrencilerin derslerine yardımcı olmanın yanı sıra, satrançtan havacılığa, tiyatrodan bilişime kadar birçok alanda eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

KEDEM'in  10 biriminde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı çalışmaları veliler ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle başladı. Bu dönem KEDEM'de birçok yenilik ve ilk yaşanacak. Yaz döneminde hizmet içi eğitim yoluyla mevcut öğretmen kadrosunu Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK gibi seçkin kurumlardan aldığı eğitim ve seminerle güçlendiren KEDEM; kurs, eğitim,  etüd, sınıf öğretmenliği, rehberlik çalışmaları, değerler eğitimi, sosyal sorumluluk projeleri, yayın, tarihi ve kültürel geziler, kulüp ve atölye çalışmaları gibi birçok başlıkta Keçiörenli çocukların kişisel gelişim ve akademik başarısına katkıda bulunma iddiasını güçlendirerek devam ettiriyor.

ÇOK FARKLI ALANLARDA KURSLAR

Eğlenceli Matematik Kulübü, Fen ve Doğa Kulübü, İngilizce Kulübü, Türkçe ve Yazarlık Kulübü gibi temel kulüplerin yanında drama, spor, halk oyunları, müzik, bilgisayar gibi uygulamalı kulüplerle çocukların eğitime eğlenerek katılması hedefleniyor. Akıl Oyunları, Robotik Sistemler, Güzel Sanatlar, Astronomi ve Uzay Bilimleri gibi atölye çalışmaları da öğrencilere yeni ufuklar açarak kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyor.

Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kursları her yıl olduğu gibi bu yıl da en temel kurs ve hizmet başlıkları olarak ön plana çıkıyor.

Keçiören'in saygın sınıf öğretmenlerini eğitim kadrosuna dahil eden KEDEM, 2., 3. ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerine verdiği kurs hizmetiyle velilerin en çok tercih ettiği kurum olma yolundaki iddiasını da sürdürüyor.

"85 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİK"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yeni eğitim dönemine 9 Kasım'da başlayan Keçiören Eğitime Destek Merkezi ile ilgili şunları söyledi; "KEDEM'i 2010 yılında çocuklarımızın kişisel, sosyal, milli, manevi ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemek amacıyla açtık. Şu ana kadar da 85 bin öğrenci KEDEM'den faydalandı. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için bu dönem KEDEM'in eğitim kalitesinde çıtayı daha da yükselttik. Düzenlediğimiz programlar, uygulamalı eğitimlerle öğrenmeyi daha keyifli hale getiriyor, çocuklarımızın vizyonlarının gelişmesine de katkı koyuyoruz. Yeni eğitim -öğretim yılına başlayan KEDEM'e ve tüm öğrencilere bu dönemde de başarılar diliyorum."

11.11.2015