KEÇİÖREN ZABITASI ÖRNEK OLUYOR

Yaptığı başarılı çalışmalarla büyük takdir toplayan Keçiören Belediyesi, Türkiye'deki diğer belediyelere de örnek oluyor. Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Keçiören Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nden bir heyet Keçiören'e geldi. Heyet Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı da ziyaret ederek başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Ak'ı tebrik etti.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, Eskişehir Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Arif Avcıalp, Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Kooperatifleri Birliği ve Üreticiler Birliği Başkanı Kemal Aydın,Yeşil Sakarya Yaş Sebze Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Buluşan,Yıldırım Çiftliği Yaş Sebze Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Çavuş, Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Esnafı Oda Başkanı Naci Şahin, Eskişehir Seyyar Tuhafiye ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa Şen’den oluşan heyet Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gündoğmuş ile birlikte bir takım incelemelerde bulundu.

Konuk heyet, ilk önce belediye binası içinde hizmet veren Zabıta Müdürlüğü birimlerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyete Keçiören'de işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının esnafa çerçeveli bir şekilde verilmesi ve kontrolü yapılan terazilere güvenilirliği belgeleyen Keçiören Belediyesi logolu sticker yapıştırma uygulamaları anlatıldı. Misafir heyet belediye binasının ardından Ankara'ya örnek olan pazar yerlerini gezdi.

Heyet, Keçiören semt pazar yerlerinin genel düzeni, temizliği, pazar yeri çizimleri, tezgahların numaralara göre kurulması, pazarcı esnafının tek tip kıyafet giyerek kimlik kartlarını yakalarına takması, belli noktalara konulmuş olan Keçiören Belediyesi'ne ait terazilerle ilgili uygulamalar hakkında bilgi aldı. Saatte 180 adet kurbanlık hayvan kesiminin yapıldığı Keçiören Belediyesi mezbahanesinde de bir takım incelemelerde bulunan heyet daha sonra Keçiören ile özdeşleşmiş olan Estergon Kalesi’ni gezerek, teleferiğe bindi. Kısa bir Keçiören turundan sonra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret eden heyet, Başkan Ak'a Eskişehir’e özgü lületaşından yapılmış pipo hediye etti.

Keçiören'deki incelemelerinin kendileri açısından çok yararlı geçtiğini belirten konuk heyet, Keçiören Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların kendilerine ışık tutacağını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

12.06.2012