KEÇİÖREN İŞ GÜVENLİĞİNDE DE BİR NUMARA

Keçiören Belediyesi kurum içi eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İş güvenliğini tüm birimlerine yaymak isteyen Keçiören Belediyesi bu kapsamda "Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi" adıyla şu ana kadar 3.000 personeline eğitim verdi. 10 ayrı birimde uzmanlarca verilen eğitimlerle birlikte ilk yardım, destek elemanları, güvenlik kurulları da oluşturuldu. İş güvenliğini tüm kurallarıyla uygulamak, iş kazalarının önüne geçerek güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak amacıyla verilen eğitimler çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olarak derecelendirildi.  Ergonomi, ilk yardım, çalışanların hukuki hakları, yangınla mücadele gibi temel eğitimlerini tamamlayanlar  branş eğitimlerini almaya başladılar. Sosyal Yardım İşleri, Fen İşleri, Zabıta Müdürlüğü, Park - Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri gibi nerdeyse tüm birimlerde eğitim çalışmaları devam ediyor.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenli Kanunu kapsamında verilen eğitimlerle Keçiören Belediyesi örnek bir misyon üstlendi ve diğer kamu kurumlarına uzman eğitimci desteği ile danışmanlık verme hususunda tercih edilir konuma geldi.

2016 yılı sonunda ustalık belgesi olamayan hiçbir işçinin inşaat ve tesisat işlerinde çalışamayacağının yasal hale gelmesiyle Keçiören Belediyesi bu alanda çalışmalarına başladı. Çeşitli branşlarda 237 işçiye ustalık belgesi çıkartıldı ve böylece ustalar mesleki yeterlilik kurumunun istediği standartlara kavuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak eğitimlerle ilgili şunları söyledi; "Keçiören Belediyesi öncü misyonunu iş sağlığı ve güvenliği alanında da sürdürüyor. Gerek masa başı gerekse beden işçisi olan tüm çalışanlarımızın iş kazalarına karşı dikkatli olması için eğitimler vermeye devam ediyoruz. Hazırladığımız bilgilendirme afişleriyle de bu konuya dikkat çekiyor, her çalışanımızın güvenliğinden sorumlu olduğumuzu bilmelerini istiyoruz."

12.06.2015