23 Mayıs 2021

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören`e bağlı köylerde tarımsal üretimi teşvik etmek için geçtiğimiz hafta Kösrelik köyünde gerçekleştirdiği sebze fidesi dağıtımını bu kez de Güzelyurt ve Sarıbeyler köylerinde yaptı. Altınok, “Güzelyurt ve Sarıbeyler köylerimizde üretim yapan çiftçilerimize 87 bin 680 adet domates, biber ve salatalık fidesi dağıtımı yaptık. Tarımsal desteğimizi her geçen yıl artırmak için hem fide üretimi yapıyoruz hem de bunları ücretsiz olarak çiftçilerimize dağıtıyoruz.” Dedi.

Keçiören Belediyesi serasında üretimi yapılan sebze fidelerinin ilçedeki çiftçilere dağıtımı başladı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da Güzelyurt ve Sarıbeyler köylerini ziyaret ederek burada sebze fidesi dağıtımı yaptı. Altınok, Güzelyurt köyünde domates, biber ve salatalıktan oluşan 57 bin 400, Sarıbeyler köyünde ise 30 bin 280 adet sebze fidesini toprakla buluşturmaları için çiftçilere teslim etti. Bu kapsamda çiftçilere toplamda 87 bin 680 adet ücretsiz fide dağıtımı yapıldı.

“ÇİFTÇİLER KENDİ TOHUMLARINI ÜRETEBİLECEK”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, fide dağıtımı sırasında köylülere hitaben yaptığı konuşmada Ata tohumundan üretilen fideler sayesinde artık çiftçilerin kendi tohumlarını üretebileceklerini belirtti. Altınok, “Çiftçilerimize dağıttığımız fideler Ata tohumundan yetiştirilmiştir. Çiftçilerimiz önümüzdeki yıl kendi tohumlarından fide yetiştirebilecekler. Elbirliğiyle kendimize ait olan bu tohumlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Biz geçen sene olduğu gibi bu sene de çiftçilerimize sebze fidesi dağıtmaya devam ediyoruz. Ata tohumundan yetiştirdiğimiz 57 bin 400 adet domates, salatalık ve biber fidesini Güzelyurt köyümüzde, 30 bin 280 adet sebze fidesini de Sarıbeyler köyümüzde dağıttık. Köylerimiz Avrupa’nın köyleri gibi modern hale geldi. Köylülerimize hizmet etmek bizim için şeref ve bahtiyarlıktır. Sizler üretin biz de ürettiğiniz sebzeleri online olarak internet üzerinden Keçikoop’ta satalım. Bu ürünlerimiz hanelerimize ekonomik gelir olarak dönsün.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTINOK’A TEŞEKKÜR

Güzelyurt köyü sakinlerinden Hüseyin Özdemir Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a çiftçilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Özdemir, “Köylerimize verdiğiniz altyapı hizmetlerinden dolayı ve tarımsal üretimi teşvik etmek adına ücretsiz olarak dağıttığınız sebze fideleri için Güzelyurt köyü olarak teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.