KEÇİÖREN'DE ŞİFA TINILARI

TÜMATA sanatçıları ANTARES alışveriş merkezinde bulunan sanat merkezinde engellilere müzikle terapi seansı gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte TÜMATA mensubu sanatçılar musiki ile terapi seansı gerçekleştirdi. 2 seans halinde gerçekleştirilen programa Keçiörenliler yoğun ilgi gösterdi.

Orta Asya’dan günümüze müzikal tınıları dinleyicilerle buluşturan etkinliğe tüm izleyiciler aktif bir şekilde katıldı.

Etkinliğe bir mesaj gönderen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engelliler için gerçekleştirilen bu programın amacına ulaşmasını temenni ederek; “ Her alanda engelsiz bir Keçiören inşasına gayret gösteriyoruz. Bu ve benzeri programlarla da destek faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İki seans halinde yapılan programın ikinci seans başlangıcında Keçiören Belediye Başkan Vekili Ali Toköz’ün plaket takdim ettiği TÜMATA kurucusu Yard. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç  “Siz değerli dostlara dünyada daha huzurlu, daha rahat yaşayış temennisi içindeyiz ve bu haftanın anlamını biliyoruz. Ben ve gurubum bu değerli mekanda bizi buluşturan Keçiören Belediyesi’ne ve çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Takdim ettiğiniz plakete layık olmaya çalışacağız” dedi.  Belediye Başkan Vekili Ali Toköz de engelliler haftasının bu son programında TÜMATA’nın burada bulunmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tarihten bu yana bir çok psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı yöntem olarak kullanılan müzikle terapi, bugün de iyileşmede hızlanmayı sağladığı için tercih ediliyor.

14.12.2011