KEÇİÖREN'DE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AĞIZ VE DİŞ TARAMASI

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Keçiören Belediyesi tarafından Keçiören'deki lise öğrencilerine yönelik ağız ve diş taraması yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, program kapsamında öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Keçiören Belediyesi, sağlıklı bir yaşam için bilgilendirme ve sağlık tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle Keçiören'deki lise öğrencilerine yönelik ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Kalaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki tarama programına katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ağız ve diş sağlığının tüm bireyler için büyük öneme sahip olduğunu belirterek dişlere gösterilen özenin ileriki yaşlardaki oluşabilecek sorunları engellediğine dikkat çekti. Öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye eden Başkan Ak, "Sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Keçiören'deki lise öğrencilerine yönelik ücretsiz ağız ve diş taraması yapıyoruz. Uzmanlarımız gerekli uyarıları yaparak öğrencilerimize diş hastalıkları konusunda bilgiler veriyorlar" dedi. Sağlıklı bir yaşam için diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının önemine vurgu yapan Başkan Ak, ağız ve diş tarama faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Programda doktorlar, öğrencilere; diş çürükleri, diş eti hastalıkları, ağız ve diş sağlığının korunması, doğru diş fırçalama yöntemleri konusunda önemli bilgiler verdi. Hizmetten büyük bir memnuniyet duyan öğrenciler de Başkan Ak'a teşekkür etti.

23.11.2012