KEÇİÖREN'DE HEMŞEHRİ BULUŞMALARINDA SIRA ÇORUMLULAR İFTARI'NDAYDI

6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hemşehri Buluşmaları'nda Keçiören Belediyesi ve Çorum Dernekler Federasyonu'nun işbirliği ile Çorumlular İftarı gerçekleştirildi.

Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftara AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çorum eski Milletvekilleri Ali Haydar Şahin ve Muharrem Şemsek, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Keçiören Çorumlular Derneği Başkanı Sait Kaymaz ve çok sayıda Çorumlu vatandaş katıldı. İftar saati okunan ilahiler ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile beklenirken, iftar sonrasında da hep beraber yemek duası edildi.

Çorumlular olarak bu gece birliğin en güzel örneğini sergilediklerini belirten Milletvekili Salim Uslu, "Çoğaltma telaşından paylaşma ayına girdiğimiz bu rahmet gecelerinde Cenab-ı Hak hepimize sağlık, birlik, esenlik bahşetsin. Hepimiz bir olarak, diri olarak ülkemiz için önemli işler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ANADOLUMUZUN KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORUZ

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Ramazan ayında gelenek haline getirdikleri Hemşehri Buluşmalarında Çorumlu kardeşleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı Kur'an, ibadet, rahmet ve bereket ayıdır. Cenab-ı Allah tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin. On sekiz İslam ülkesinden gelen Müslüman kardeşlerimizle ve hemşehri derneklerimizle 6'ncısını düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde birlikte olmaya devam ediyoruz. Anadolumuzun kültürünü misafirlerimiz olan Müslüman kardeşlerimize tanıtmaya devam ediyoruz. Böylece Keçiören'de dünya ile Anadolu'yu buluşturuyoruz. Bu Ramazan ayı hepimize, ülkemize, bütün Müslümanlara ve tüm mazlumlara hayırlar getirsin inşallah. Cenab-ı Allah bayramı bayram güzelliğinde yaşamamızı nasip etsin" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Hayri Çağır da, bu güzel Ramazan gününde Çorumlu hemşehrileri bir araya getiren Allah'a şükrederek "Allah sabredenleri sever. Sabrederek birlik beraberlik içerisinde geleceği inşa edeceğiz inşallah" mesajını verdi.

İftar programının ardından Kalaba Kent Meydanı'na kurulan Çorum Kültür Evi dualarla açıldı.

27.06.2015