KEÇİÖREN'DE HASSAS DENGELER BOZULMAYACAK

Yine bir ilke imza atan Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede haftanın her günü kurulan semt pazarlarında esnafın kullandığı elektronik terazileri kontrol ve muayene ederek damgalıyor.

Keçiören’de ticari faaliyet gösteren ve terazi kullanan tüm esnafların tespitini, kontrolünü ve muayene işlemlerini tamamlayarak “terazi kullanımına ilişkin veri tabanı” oluşturarak Türkiye’de bir ilke imza atan Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şimdi de semt pazar yerlerindeki terazileri yerinde kontrol ve muayene uygulamasını başlattı. Hizmeti vatandaşın ayağına götüren zabıta ekipleri, gerçekleştirilen kontrol ve muayeneler sonucu uygunluğu tespit edilen terazileri yerinde damgaladıktan sonra üzerine de “Keçiören Belediyesi logolu sticker” yapıştırarak alışveriş güvenilirliğini sağladı.

GÜVENLİ VE HUZURLU ALIŞVERİŞ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların alışveriş güvenliğini sağlamanın belediyenin görevleri arasında olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de ilk olarak Keçiören Belediyemizde terazi kullanımına ilişkin veri tabanı oluşturarak kontrol ve denetim faaliyetleri tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde kayıt altına aldık. Vatandaşların alışveriş güvenliğini daha da artırmak amacıyla ticari faaliyette kullanılan terazilerin kontrol ve denetiminde şeffaflık sağlayacak sticker uygulaması başlattık. Kontrol ve damgalama işlemi biten terazilerin vatandaşlarımızın kolayca görülebilecekleri kısımlarına yapıştırılan sticker’lar, kontrol ve denetim altındaki terazileri, kontrolsüz terazilerden ayırmayı sağlayacak, otokontrolün gelişmesine, tüketicinin bilinçlenmesine büyük katkıda bulunacaktır” diye konuştu. Başkan Ak, üzerinde Keçiören Belediyesi logosunu taşıyan sticker’ların, Keçiören ilçesindeki ölçü tartı aletlerinin güvenilirliğini simgelediğini ifade ederek, “Amacımız vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla, huzur içerisinde alışveriş yapmasını sağlamaktadır” dedi.

04.06.2013