KEÇİÖREN'DE ASFALT ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

Keçiören Belediyesi ilçedeki asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Altyapı çalışmalarıyla cadde ve sokakların çehresi değiştirip güzelleştiren Keçiören Belediyesi, vatandaşları temiz ve kullanışlı yollara kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Göreve geldiğinde Keçiören'in en önemli sorunlarından birisinin asfalt konusunda yaşandığını gören  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dört yılda ilçenin dört bir yanını asfalt ile döşedi. İlçe belediyelerinde ilk defa asfalt kazıma makinesi kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda artık yama kaldırmayan sokaklar da yeni asfalta kavuştu.

TSE STANDARTLARINDA KALDIRIM

Asfalt kazısı sonucunda çıkan malzemeleri de çöpe atmayan Keçiören Belediyesi, oluşan asfalt kırıklarını altyapısı tamamlanmamış sokaklarda kullanarak değerlendirdi. Kent estetiğine büyük önem veren Keçiören Belediyesi son olarak 4 ayrı mahallenin 10 sokağında sürdürülen asfalt serim çalışmalarını önemli ölçüde tamamladı. 23 Nisan Mahallesi Yurtseven Sokak, Alagöz Sokak, 1030. Sokak ve 1028.Sokak, Bademlik Mahallesi 1147. Sokak ve 1151.Sokak, Şefkat Mahallesi 60.Sokak, Atapark Mahallesi 1318. Sokak, 1297. Sokak ve 1300.Sokak’ta asfalt serim çalışmaları yapılıyor.

Altyapı hizmetleri ile vatandaşların büyük takdirini kazanan Keçiören Belediyesi’nin yaptığı kaldırım çalışmaları, Türk Standartları Enstitüsü(TSE) tarafından standart olarak tescil edildi. Böylece Keçiören Belediyesi, yaptığı altyapı çalışmalarında Avrupa standartlarını yakaladı.

ASFALT SEFERBERLİĞİ

Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören’in 3 bini aşkın cadde ve sokağıyla da çok büyük bir metropol olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçmiş yılların da birikimiyle ilçede ciddi bir asfalt sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak “Keçiören’in genelinde birçok asfaltta ciddi yıpranmalar meydana gelmiş, sadece yama çalışmalarıyla giderilmek istenen bu sıkıntı geçen yıllar itibariyle had safhaya ulaşmıştı. Göreve geldiğimizde yaptığımız beklenti anketinde de Keçiörenlilerin en önemli ihtiyaç olarak gördüğü konulardan birisi asfaltın da içinde bulunduğu altyapı eksikliğiydi. Bunu dikkate alarak büyük bir asfalt seferberliği başlattık ve ilçemize dört yılda 1 milyon 239 bin 727 ton asfalt serdik.Bu rakam 6 metre genişliğinde 868 km yola tekabül ediyor.” diye konuştu. Keçiören’in hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Bir kentin, bir bölgenin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Keçiören Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Keçiören'de altyapı problemlerini en aza indirmektir" dedi.

06.11.2013