KEÇİÖREN'DE ANLAMLI BULUŞMA

Van Erciş'te meydana gelen depremden sonra Keçiören Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen evlerde yaşamaya başlayan depremzedeler için bir moral gecesi düzenleyen Keçiören Belediyesi, gecede deprem nedeniyle evlenemeyen bir çiftin de nikahını kıydı.

Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası'nda gerçekleştirilen gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sözlerine Van'daki depremde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Van ve Erciş’te yaşanan afetten hemen sonra bölgeye giderek yerinde incelemeler yaptıklarını ve ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini temin ederek bölgeye ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Ak, ayrıca Keçiören’de Kardeş Erciş parkını açtıklarını ve Erciş ismini Keçiören’de ölümsüzleştirdiklerini de söyledi. Deprem mağduru ailelerin Ankara’da ikamet edebilmeleri için Keçiören’de 100 ev hazırladıklarını da belirten Başkan Ak, “Hepimiz imkanlarımız ölçüsünde depremde zarar gören kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmakla yükümlüyüz. Bu her şeyden önce insani bir vazife olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Başkan Ak, belediye olarak Van'a düzenledikleri yardım kampanyasının devam ettiğini ve edeceğini dile getirerek, Erciş'le Keçiören’in kardeş belediye olduklarını hatırlattı. Erciş'in yıkılan belediye binasını yeniden inşa edeceklerini de söyleyen Başkan Ak ayrıca, Van depreminde yaşamını yitiren Japon Atsushi Miyazaki'nin ismini de Keçiören'de bir parka verdiklerini duyurdu.

Van'dan Ankara'ya gelen depremzedeler için 100'ün üzerinde konutun kiralandığını ve ekonomik durumlarına göre ailelere tahsis edildiğini belirten Ak, hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Ak, daha sonra Japonya Büyükelçiliği Danışmanı Ko Obata'ya, Miyazaki anısına bir plaket sundu.

Obata da Türkçe yaptığı konuşmada, Van depreminden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Obata, Japonya'nın da bu yıl içinde deprem yaşadığına işaret ederek, "İki ülke, dost iki millet, hep birlikte bu kötü günleri atlatacağız" dedi. Obata sözlerini, genç çifte hitaben, "Allah bir yastıkta kocatsın" temennisiyle noktaladı.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de bölgede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Van'ın çok önemli turizm, ticaret, üretim metropolü olması için canla başla uğraşacağız" dedi. Kayatürk, depremin ardından yaşanan seferberliğe vurgu yaptı ve böyle bir acının "kardeşliğin pekişmesine katkı sağladığını" söyledi.

Konuşmaların ardından Halide Köseoğlu ve Hamdullah Tunç'un nikah törenlerine geçildi. Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın nikahını kıydığı çiftin şahitliğini AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk ile Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler yaptı.

Keçiören Belediyesi'nin ağırladığı depremzedeler için düzenlediği “Keçiören-Van Kardeşlik Buluşması” adlı moral gecesinde, depremzedelerin konaklaması için kiralanan evlerden 100'üncüsünün anahtarı da Ali İnce'ye verildi. Duyduğu mutluluğu dile getiren İnce, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Gece Ankara seymenlerinin gösterileri ve Vanlı sanatçıların sahne almasıyla sonlandı.

23.12.2011