KEÇİÖREN BELEDİYESİ YAŞLI OTELİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumda mutluluğu ve huzuru arttırdığına inanan Keçiören Belediyesi'nin 2013 yılında hizmete sunduğu yaşlı oteli vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Yaşlı Oteli, hem ev konforu sağladığı yaşlı insanlara yaşamlarını huzur içinde sürdürebilecekleri bir sosyal çevre sunuyor, hem de ailelere yaşlı yakınlarını gözleri arkada kalmadan güvenle bırakabilecekleri bir mekan sağlıyor.

SAATLİK VEYA GÜNLÜK KONAKLAMA HİZMETİ

Keçiören Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı içinde yaşlılara dönük hizmetlerinin devamı niteliğinde olan Yaşlı Oteli’nde, profesyonel gözetmenler eşliğinde ailelerin tercihine göre saatlik ağırlama veya beş günlük konaklama şeklinde bakım hizmeti veriliyor. Yaşlı Oteli, yaşlı akrabasını ve yakınını evde yalnız bırakamadığı için kendine zaman ayıramayan, işlerini yeterince takip edemeyen, alışveriş vb. yaşamsal etkinliklerini istediği düzeyde yürütemeyen aile bireylerini de rahatlatıyor.

Kültürel değerleri yeni nesillere aktaran, deneyimleriyle bizlere ışık tutan yaşlılarımıza hak ettikleri değeri vermeyi amaçladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Nasıl yerleri sizin evinizin başköşesindeyse, bizim de başımızın üstünde. Şehir hayatının koşturmacası, geçim sıkıntısı telaşıyla ailede her iki bireyin de çalışması gibi durumlarla karşılaşan yaşlılarımız bazen yalnız kalıyor. Biz onlara yalnızlıklarını unutturacak, sizin kadar iyi bakacak bir hizmeti devreye soktuk. Yaşlı Otelimiz sizin meşgul olduğunuz zamanlarda onlarla ilgilenecek” mesajını verdi.

01.07.2016