KEÇİÖREN BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM HAMLELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

KEÇİÖREN GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİNDE İKİNCİ ADIMI ATTI

Keçiören Belediyesi, hem doğal kaynakları korumak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına destek vermeyi  sürdürüyor. Keçiören ilçesinin ana arterlerine yerleştirilen 400 geri dönüşüm kutusu ile kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

Dünyada hammadde kaynaklarının günden güne azalması, değerlendirilebilir atıkların geri dönüşüm sürecine katılmasını ve böylece doğal kaynakların verimli kullanılmasını daha önemli hale getirdi. Geri dönüşüm çalışmalarına farklı projeler üreterek destek veren Keçiören Belediyesi, elektronik atıklar ile ilgili projesinin ardından şimdi de değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti.

KEÇİÖRENLİLERE GERİ DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

İlçe sınırları içerisindeki yaya trafiği, insan yoğunluğu ve kent estetiği göz önünde bulundurularak, ana arterler, parklar, okul ve muhtarlık binalarının uygun yerlerine 400 adet geri dönüşüm kutusu yerleştirilecek. Konulacak geri dönüşüm kutularında kağıt-karton, plastik, metal ve cam olmak üzere 4 ayrı bölüm bulunuyor.

Keçiörenlilere kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını bu geri dönüşüm kutularına atmaları çağrısında bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Tüm Keçiören'i kapsayacak şekilde yürüttüğümüz bir çalışma bu. Vatandaşlarımızdan ayrıştırma işlemini evlerinde yaparak bu atıkları kutularımıza atmalarını istiyoruz. Böylece ülke ekonomimize de katkı yapmış olacağız” dedi. Geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi çalışmalarını da denetleyen Başkan Ak, çocuklarla birlikte geri dönüşüm kutularına boş şişe ve kartonları attı. Başkan Ak çocuklara da nasihatte bulunarak, geri dönüşüm kutularını kullanmalarını istedi.

Keçiören Belediyesi’nin geri dönüşüm projeleri ile ilgili hedefleri arasında, çevre bilincini geliştirmek ve atıkları kaynağında ayrıştırmak suretiyle çöp miktarını azaltmak da yer alıyor.

05.07.2013