KEÇİÖREN BELEDİYESİ BİN ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ

Keçiören Belediyesi geleneksel hale getirdiği sünnet şöleninde bu yıl bine yakın çocuğu ücretsiz sünnet ettirerek erkekliğe ilk adımlarını attırdı. Son dönemde artan terör saldırılarında verilen şehitler nedeniyle şölen etkinlikleri iptal edilerek yerine mevlid okutulurken, ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu da güzel sohbeti ile Keçiörenlilerin konuğu oldu.

Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen Sünnet Mevlidi’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sünnet edilen çocuklar ve aileleri katıldı. Keçiören Belediyesi, çocukların sünnet operasyonu masraflarının yanı sıra sünnet kıyafetlerini de karşıladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mevlid programında şehitlerimiz için hep birlikte dua edildi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ İLKE EDİNDİK

Geleneksel hale getirdikleri sünnet programı mevlidini aynı zamanda terör saldırılarında verilen şehitlerimiz için de düzenlediklerini belirten Başkan Mustafa Ak, “Öncelikle bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması temennisiyle aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Belediyeciliği sadece şehrin fiziki gelişimi, altyapı ile üst yapı sorunlarına çözüm üretme olarak görmüyor, sosyal belediyecilik ilkesi ile de hareket ediyoruz. Keçiörenlinin ihtiyaçlarına, hayatlarına katkı sunuyoruz. Sünnet programımız da bunlardan biri... Her yıl çocuklarımızla birlikte bu güzel vecibeyi yerine getiriyor, onların delikanlılığa adım attıkları bugünde yanlarında oluyoruz. Güzel Rabbim inşallah damatlıklarında da yanlarında olmayı hepimize nasip eder” diye konuştu. Keçiören'de sünnet olması gereken ne kadar çocuk varsa hepsini sünnet ettirdiklerini söyleyen Başkan Ak, “Bu yıl da binin üzerinde çocuğumuzu sünnet ettirdik. Çocuklarımızın vatana, millete hayırlı, güzel ahlaklı, donanımlı, bilgi birikimiyle dünya insanı olarak yetişmesini arzu ediyor, çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz. Keçiören Eğitime Destek Merkezleri ile fikirsel ve kültürel hayatlarını zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize başta derslere yardımcı eğitimler olmak üzere farklı alanlarda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Çocuk Danışma Merkezimizle çocuklarımıza yönelik sosyal, tarihsel, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel turistik etkinlikler ve geziler gerçekleştiriyoruz. Cıvıl cıvıl parklarımızla, doğayı doğada öğreten Doğal Yaşam Alanımızla, Yaz Spor Okullarımızla çocuklarımızın çocukluklarını en güzel şekilde yaşamasına hizmet ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ BÖLGEYİ CANLANDIRDI

Sünnet mevlidinin yapıldığı Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ni ilk hizmet döneminde açtığını hatırlatan Başkan Ak, “Buraya farklı mahallelerden vatandaşlarımız geliyor. Burası biz göreve gelmeden önce unutulan bir bölgeydi. Ama Mevlana Kültür Merkezi’nin hizmete girmesi ile burası canlandı ve birçok alışveriş merkezi açıldı. Kültür Merkezimizin karşı tarafına Keçiören Kapalı Spor Salonu’nu da kazandırıyoruz. Yerini, kaynağını belirledik. En kısa zamanda ihalesini yapıp temelini atacağız inşallah” müjdesini verdi. Mustafa Ak, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde bölgeye 100 bin ailenin geleceğine dikkat çekerek, “Kartaltepe Kent Ormanımız ile burası daha da güzelleşti. Ailelerinizle birlikte rahatça piknik yapabileceğiniz alanlara kavuştunuz. Ovacık Bölgesi’nde 175 bin metrekarelik ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Kısaca yeni Keçiören’in yeni yüzü burada ortaya çıkacak” diye konuştu.

TÜRK-KÜRT MÜCADELESİ YOK, TERÖR VAR

Son günlerde artan terör saldırılarında verdiğimiz şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, değerli ailelerine de sabır dileyen Başkan Ak, “Terörle mücadele devam edecek, yaptığımız ve yapacağımız sürekli bir mücadeledir. Bu mücadeleyi Türkler ile Kürtler arasında bir mücadele gibi göstermek isteyenler var. Bizler Çanakkale’de birlikte savaştık, ülkeyi kurtarmak için birlikte şehitler verdik. Bu bir Türk-Kürt mücadelesi değildir, terördür. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve polis kuvvetlerimiz terörle mücadele ediyor, etmeye de devam edecektir. Şunu iyi bilsinler ki tek bir karış toprağımızı bile kimseye vermeyiz” ifadelerini kullandı. Mustafa Ak, sözlerini sünnet ettirdikleri çocuklara hayatlarında başarı dileyerek “Artık erkekliğe ilk adımı attılar. Hepsi bizim göz nurumuzdur. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye tamamladı. Konuşmasının ardından sünnet olan çocuklar ve aileleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Mustafa Ak, çocuklara kol saati hediye etti ve mevlid şekeri dağıttı.

GELİN, TÖVBE EDİN!

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığımız bu güzel günde sünnet olan çocukların mevlidine katılmaktan duyduğu gururu dile getirerek “Şehitlerimizin acısını yaşadığımız bugünlerde bu güzel vatanımıza ateş düşürmek isteyen katiller, 100 yıl önce Çanakkale Savaşı’ndaki kinlerini ve intikamlarını şimdi almak istiyorlar. Şimdilerde şehitlerimizi vuranları neyle kandırıyorlar? Bankamatikte sıra beklerken, evlerinde uyurken kardeşlerimizi enselerinden vurmak insanlığa yakışmaz. Gelin tövbe edin, bu yaptıklarınızın ahirette hesabını veremezsiniz” mesajlarını iletti. Döngeloğlu Keçiörenli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dini sohbetinde, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in(S.A.V.) hayatı ile ensar ve muhacir kardeşliği döneminden güzel örneklere yer verdi.

31.08.2015