KEÇİÖREN BELEDİYESİ AVRUPALI KONUKLARI AĞIRLADI

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin ortağı olduğu AB Grundtvig Öğrenme Ortakliği “Certainly Mom” projesi üçüncü toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya proje ortakları olan İtalya, Belçika, Polonya, Avusturya, İspanya ve Yunanistan’dan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

6 ülkeden sivil toplum kuruluşu üyeleri, Keçiören Belediyesi’nde kadınlara yönelik yürütülen çalışmaları yakından incelemek ve bilgi almak için Keçiören Belediyesi’ni ziyaret etti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediyede kadınlara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Ak, belediye olarak kadınlara yönelik hizmetlere her zaman için öncelik verdiklerini belirterek kadına yönelik şiddetle birlikte, tüm insanlığa yönelik uygulanan her türlü şiddete karşı olduklarını ifade etti. Şiddetin önlenmesi için küresel bazda dayanışma içinde çalışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Ak, bu amaç etrafında kadınlara yönelik şiddetin önünü almak ve doğurduğu sorunları da ortadan kaldırmak amacıyla sürdürdükleri hizmetlere aralıksız devam edeceklerini kaydetti. Sivil toplum kuruluşu yetkilileri de burada bulunmalarının böyle bir işbirliği için olduğuna vurgu yaparak yürütülen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin yaptığı çalışmaların sunumuyla başlayan ve iki gün süren toplantıda Türkiye’de kadına yönelik şiddeti önleyici ulusal kanunlar, aile içi şiddet konusunda kurum ve kuruluşlar arası işbirliği ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Tüm katılımcılar, kendi ülkelerindeki kadına yönelik şiddeti önleyici ulusal kanunlar hakkında bilgi aktarımında bulunarak uygulama örneklerini sundular. 2011-2013 yıllarını kapsayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, projeye ortak ülkelerdeki ulusal kanunlar karşılaştırılırken, pratikte uygulanan yöntemler de ele alınarak incelendi.

29.04.2012