19 Tem 2023

Keçiören Belediyesi tarafından şehit aileleri onuruna ilçedeki Estergon Kalesi’nde yemek verildi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da programa katılarak şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, Türkiye topraklarında yaşayan herkesin şehitlere ve şehit ailelerine çok şey borçlu olduğunu vurgulayarak, “Vatan sizlere minnettardır ve minnettar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece şehitlerimiz devletimizin yıldızları olarak ebediyen parlayacaktır. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır.’ Bugün biz varsak, vatanımız varsa bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Analarımızın da bu topraklar üzerinde büyük emekleri ve yürekleri var. Satı Analar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar cephe gerisinde askerimize mühimmat sağlamıştır. O yüzden yaşadığımız toprakların adı Anadolu’dur. Kahramanlarımızın sayesinde bugünlere geldik. Kurtuluş Savaşı`nda 14-15 yaşında çocuklar bu topraklar için şehit oldu. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli vardır. Bunu da şehitlerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize, gazilerimizin ailelerine borçluyuz. Başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımıza tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum.” diye konuştu.

Altınok konuşmasının ardından şehit aileleriyle sohbet ederek onların talep ve isteklerini dinledi.