KEÇİÖREN AQUAPARK’TA OĞLAK VE GEYİK YAVRULARI DÜNYAYA GELDİ

Keçiören Belediyesi Aquapark Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen yavru geyik ve oğlak şirinlikleri ile ziyaretçilerin yeni gözdeleri oldu.

Hayvanat bahçesinde doğan oğlak ve geyik yavrusunun düzenli sağlık kontrolleri parkta görevli veteriner hekim tarafından yapılıyor. Sağlık kontrollerinin yanı sıra yem rasyonelleri de özel olarak hazırlanan yavrular, Ankara Keçileri ile Kızıl Geyiklerin bulundukları alanın ziyaretçi sayısını da artırdı. Anne ve babaları ile oynayan yavruların sevimliliği, fotoğraf çekmek isteyen çocukları ve büyükleri mıknatıs gibi çekiyor.

13’üncü yüzyılda Anadolu’ya Türkler tarafından Hazar Denizi’nin Doğu bölgesinden getirilen Ankara Keçisi, Ankara’nın tüm bölümlerinde yetişmekle birlikte en çok Beypazarı’nda bulunuyor. Öncelikle tiftik verimi için yetiştirilen Ankara Keçisi’nin eti, sütü ve derisinden de yararlanılıyor. Yaşam süresi 12 ila 15 yıl arasında değişen Ankara Keçilerinin erkekleri 45-55 kg, dişileri de 35-40 kg geliyor. Dünyada Avrupa, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika başta olmak üzere Kuzey yarımkürede pek çok yerde dağılım gösteren Kızıl Geyik ise, 230-240 gün olan gebelik süresi sonunda genellikle tek yavru dünyaya getiriyor. Ağırlığı 150 ila 200 kg arasında değişen Kızıl Geyik, yaklaşık 12-15 yıl yaşıyor.

Aquapark’ta geyik ve keçilerin yanısıra lama, tavşan, ördek, kuğu, kaz, horoz, hindi, mavi tavus kuşu ve gümüş sülün de bulunuyor. Parktaki hayvanların bakımı 24 saat esasıyla veteriner gözetiminde yapılıyor. Aquapark Keçiörenliler için hem değişik hayvanları görme hem de yemyeşil bir ortamda piknik yapma imkanlarını bir araya getiriyor. Çocuk oyun bahçesi, yürüyüş parkuru, piknik alanları ve köpek gezdirme sahasının da bulunduğu parkta, ibadetini yerine getirmek isteyenler için bay ve bayan mescidi de yer alıyor. Aquapark  hayvanat bahçesi, yeşil alanları, çocuklara ve sporculara hitap eden bölümleri ile Keçiörenlileri cezbediyor. Parktaki çam, ladin, karaçam, akasya, kara kavak, dut, ceviz, armut, erik ve ıhlamur ağaçları Keçiören’in akciğerleri gibi çalışıyor. Etrafı güller ve menekşelerle bezenmiş parkın doğal güzelliğini şelaleler tamamlıyor. Aquapark, şehirde betonlar arasında yaşayan insanlara, doğa ile başbaşa kalabilecekleri bir alternatif sunuyor.

01.07.2015