KEÇİÖRENLİ GENÇLER YEŞİLAY ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Keçiören Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi, “Bağımlı Olma, Özgür Ol” adlı bir etkinlik düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Keçiörenli gençler büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan gençlere hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, son derece genç ve dinamik bir seyirci grubuna seslenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yeşilay’ın alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan maddelere karşı mücadele ettiğini hatırlatan Mustafa Ak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğin adı ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’. Genç kardeşlerimin bu etkinliğe katılması çok anlamlı. Gelenlerin hepsi Keçiören’de oturuyorlar. O yüzden Sanatoryum Hastanesi’ni biliyorlardır. Sizlerin gidip Sanatoryum Hastanesi’ndeki bağımlı hastaları ziyaret etmenizi istiyorum. Hem onları görüp hem de nasihatlerini, pişmanlıklarını dinlemenizi istiyorum” tavsiyesinde bulundu.

BAĞIMLILIK, ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ ELİNİZDEN ALIR

Madde bağımlılıklarının arkadaş gruplarının etkisiyle başladığına dikkat çeken Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer etrafınızda sigara içen varsa veya siz sigara içiyorsanız, arkadaşlarınızı ve kendinizi bu zararlı alışkanlıklardan vazgeçirin. Ben küçük yaşımdan beri hiç sigara ve içki içmeyen bir abinizim. Etrafımda çok sigara içen vardı. İçmemelerini söylerdim. Ama genelde içerlerdi. 50 yaşından sonra öğüdümü dinlemeye başladılar. İçinizde sigara içen varsa veya arkadaşınız içiyorsa hemen bırakmanızı tavsiye ediyorum. Bu haftanın iyi değerlendirilmesi açısından bu programı düzenledik. Bağımlılık özgürlüğünüzü elinizden alır, özgür olmak istiyorsanız bağımlılıktan kurtulun.”

TOPLUMU PASİFİZE EDİYORLAR

Yeşilay Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Akif Seylan ise, 94.yaşına giren Yeşilay’ın 1920 yılında Türkiye topraklarını işgal eden İngilizlere karşı kurulduğunu anlattı. Seylan, “Gençlerimiz direnişe geçip işgale tepki verdiler. İngilizler de, gemi gemi alkol getirip dağıttılar ki, bu direnişi kırabilsinler. O zaman buna tedbir için büyüklerimiz tarafından Yeşilay kuruldu” dedi. Yeşilay’ın  alkol, sigara, uyuşturucu madde ve internet bağımlılığı ile mücadele içerisinde olduğunu ifade eden Seylan, “Sizi bağımlılığa itenlerin amacı hem ekonomik çıkar elde etmek hem de toplumu pasifize etmektir. Gençler, siz bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler bağımsız ve özgür olursanız, ülkemiz de bağımsız ve özgür olur. Keçiören Belediyesi’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAĞIMLILIK KONULU TİYATRO OYUNU

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin de konuşmasında, Türk Kızılayı ile Türk Yeşilayının iki hilal gibi yanyana ve omuz omuza mücadele verdiğini belirterek “Siz gençlerin bu kötü alışkanlıklarla mücadele etmesini istiyorum. Çevrenizi etkileyip kötü alışkanlıklardan kurtarın” mesajını verdi.

Daha sonra Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, sinevizyon eşliğinde Yeşilay’ın amaçlarını, gençlerin bağımlılık tuzağına nasıl düştüklerini ve bağımlı olmamak için yapılması gerekenleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından bağımlılıklar konusunu işleyen bir tiyatro oyunu sergilendi. Etkinlik mini konser ile sona erdi.

04.03.2013