KEÇİÖRENLİLERİN BEKLEDİĞİ KIZLARPINARI CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Yapımına gece-gündüz ara verilmeden devam edilen Keçiören Metrosu 2014 yılının ilk yarısında Keçiörenlilerin hizmetine girecek. Metro hattının en önemli bölümlerinden Kızlarpınarı Caddesi 11 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından trafiğe açıldı.

Bakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte 11 aydır trafiğe kapalı Kızlarpınarı Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Bakan Yıldırım’a sorunlarını anlatan Keçiören esnafı, özellikle vergi konusunda yardımcı olunmasını istedi.

2014’ÜN İLK YARISINA YETİŞECEK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldırım, Keçiören-Tandoğan metro hattının en önemli bölümlerinden olan Kızlarpınarı Caddesi inşaatının, normalde 2 yılda bitirilmesi gerekirken bir yıldan daha kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çekti. Bölgedeki esnafın biraz sıkıntı yaşadığını, ancak kalıcı rahatlık için bu rahatsızlığa katlanılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Eğer Ankaralı, Keçiörenli metro istiyorsa, çağdaş toplu taşımacılığa kavuşmak istiyorsa bu kaçınılmaz. Bize düşen metro hattını bir an önce tamamlamaktır. Keçiören-Tandoğan hattını 2014’ün ilk yarısında açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

TÜNELİN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Bakan Yıldırım, tünel çalışmalarının yüzde 50 oranında tamamlandığını, kazı işlerinin ve istasyon çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarının ise 2013 yılı sonuna kadar bitirileceğini kaydeden Yıldırım, çalışmaların planlanan şekilde sürdüğünü, sözkonusu iki hat için trenlerin Temmuz ayında gelmeye başlayacağını, Ağustos ayında ise deneme sürüşlerine geçileceğini açıkladı. İnşaatı süren 3 metro hattının açılmasıyla birlikte Ankara’nın 10 yıllık metro meselesinin gündemden kalkacağını ifade eden Yıldırım, “Bakanlık olarak işe geçen yıl başladık. Bu süre içerisinde olağanüstü gayret göstererek Ankaralıların rahatlaması için gece-gündüz çalıştık” dedi.

10.06.2013