• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

KEÇİÖREN’İN SON KONUĞU KARADENİZLİLER OLDU

Paylaşmak İçin Tıklayınız

Anadolu illerinin Keçiören’e konuk olduğu ve 15 hemşehri derneğinin katılımıyla düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin son konuğu Karadeniz illeri olurken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Dünyanın en zengin mutfağı ve en zengin kültürü bizde, dünyada ne varsa yüzde 80 bizde, bu zengin coğrafyanın kültürünü korumak, yaşatmak ve tanıtmak adına illerimizi Keçiören’de misafir ettik, Allah tekrarını nasip etsin” diye konuştu.

Kalaba Kent Meydanı’nda Kar-Der Kültür Evi’nin açılışıyla başlayan geceye Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Ticaret Odası (ATO) bu Başkanı Gürsel Baran, Karadeniz İlleri Dernekler Federasyonu (KAR-DER) Başkanı Ali Fazlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP İlçe Başkanı Alpaslan Doğan, halk ozanı Aşık Sefai, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ATAĞI İLE KARADENİZ TURİZMDE ÖNE GEÇECEK

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle büyüleyici bir yanı olduğuna vurgu yaparak, “Milletleri ve devletleri yaşatan kültürleridir. Ülkemizin her yeri ayrı bir güzel, her bir köşesi ayrı bir zenginlik. Karadeniz tanıtım ve reklam atağı ile daha çok turist ağırlayacak ve inanıyorum ki o güzellikleri herkes görmek isteyecek. Çünkü ülkemizin en güzel manzaralarına sahip” diye konuştu.

Ramazan’ın sonuna yaklaşıldığını da söyleyen Altınok, “Allah tekrarını nasip etsin, Türk-İslam alemine hayırlar getirsin, kardeşliğimize vesile olsun. Sevgi ve kardeşliğimiz artsın, kötülüklerden uzak duralım, selam alıp selam vererek sevabımızı artıralım, dargınlıklar son bulsun” temennilerinde bulundu.

MAKAMLARIN DEĞİL SOKAKLARIN ADAMIYIZ

Başkan Altınok, seçildiğinden bu yana sokak, pazar yerlerini ve parkları gezerek vatandaşla iç içe olduğuna da ayrı bir parantez açarak, “Seçim sürecinde bir söz vermiştik, eskisi gibi yine makamımız sokaklar olacak demiştik, halkımızın arasındayız, çünkü makamların değil sokakların adamıyız” ifadelerini kullandı.

Altınok sözlerini Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak ve “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü hatırlatarak noktaladı.

ATO BAŞKANI BARAN: 25 YILLIK KEÇİÖRENLİYİM

ATO Başkanı Gürsel Baran 25 yıldır Keçiören’de yaşadığına vurgu yaparak, “Turgut Başkanımız kaldığı yerden şehrimize önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Makamların değil sokakların adamı olduktan ve çalıştıktan sonra başarılı olmamak mümkün değil” dedi.

Baran, Karadeniz’i ikinci memleketi olarak tanımlarken, “Karadenizliler vatan, millet, bayrağına bağlıdır. Karadeniz bu ülkenin coşkusudur, heyecandır. Zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde bu etkinlikler bizlere hem moral oluyor hem de birliğimizi pekiştiriyor” diye konuştu.

KAR-DER Başkanı Ali Fazlıoğlu da Ramazan’ın sevgi, samimiyet, paylaşma, hoş görü olduğunu belirterek, yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

COŞKULU VE HORONLU GECE

Karadeniz Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan gecede Hasan Murat Bayrak ve orkestrası da Karadeniz türkülerinden örnekler sundular. İzleyenlerin cep telefonu ışıklarını açarak zaman zaman da coşkulu Karadeniz müziği ile horon teperek eğlendikleri gece, renkli görüntülere sahne oldu.

Programın ardından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok alandakilerle hatıra fotoğrafı çektirip stant açan esnafa bereketli siftahlar dilerken, Türkiye’de bir ilk olan akıllı inekten vatandaşlara süt ve ayran dağıttı.

02.06.2019