KEÇİÖREN’İN KARDEŞLİK İFTARI SOFRASI JENDOUBA’DA KURULDU

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Müslüman ülkeleri her yıl Ramazan ayında Keçiören’de buluşturan Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kardeşlik İftarı”nı bu defa Tunus’un Jendouba şehrinde gerçekleştirdi.

Kardeşlik iftarına AK Parti Ardahan Milletvekili ve Türkiye Tunus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Atalay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan 15 kişilik bir heyet katıldı.

BÜYÜKELÇİ BELEDİYE HEYETİNİ AĞIRLADI

28-30 Haziran tarihleri arasında yapılan Jendouba ziyaretinin ilk gününde Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük heyet onuruna büyükelçilik rezidansında bir yemek verdi. Programın ikinci gününde ise Jendouba Belediye Başkanı Meftahi Nouredine, sivil toplum örgütleri ve ticaret odaları başkanlarının da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Türk heyetine Jendouba Belediyesi’nin faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapılırken, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu, sanayinin pek gelişmediği Jendouba’ya Türk iş adamlarının yatırımda bulunması, iki ülke ilişkilerin daha da ilerlemesi yönündeki talepler dile getirildi.

KEÇİÖREN’İ HAYRANLIKLA İZLİYORUZ

Kardeş Belediye Başkanı Nouredine ayrıca Jendouba’da yaklaşan yerel seçimler konusunda Başkan Ak’ın tecrübelerinden de yararlanmak istediklerini ifade ederek, “Keçiören Belediyesi’ni yakından takip ediyoruz ve yapılan hizmetleri hayranlıkla izliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, konuşmasında Jendouba ile 2013 yılında kardeş belediye olduklarını hatırlatarak, “Türkiye ve Tunus halkları geçmişten gelen kardeşlik bağlarına sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye her zaman Tunus’un yanındadır” mesajını verdi. İki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin gelişiminin siyasi istikrara bağlı olduğunun altını çizen Başkan Ak, “Siyasi istikrarın olmadığı yerde başarı da olmaz, gelişme de olmaz. Türkiye’nin son yıllarda sağladığı değişim ve gelişimin kaynağı siyasi istikrarın sağlam olmasıdır” diye konuştu.

JENDOUBA’YA SEÇİM DESTEĞİ

Jendouba’da ilk defa gerçekleştirilecek olan seçimler için yardıma ve tecrübe paylaşımına her zaman hazır olduklarını vurgulayan Mustafa Ak, “En kısa sürede Jendouba’dan gelecek bir heyeti Keçiören’de misafir edeceğiz ve seçim çalışmalarını yerinde incelemenizi sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Orhan Atalay’ın konuşmasını Arapça olarak yaptığı toplantının ardından kardeşlik iftarı programı gerçekleştirildi. İftara TİKA Tunus Koordinatörü Muhsin Balcı ile Merhamet Derneği Başkanı Seyit Selim Mazini de katıldı. Mazini, iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı Orhan Atalay’a ve Başkan Ak’a birer plaket takdim etti.

01.07.2016