KEÇİÖREN’DE YÜREKLER ÖZGÜR FİLİSTİN İÇİN ATTI

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen “Özgür Filistin Gecesi”ne katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İsrail’in Filistin halkına çok sistematik biçimde işkence uyguladığını belirterek “Hedeflemiş olduğu işgal politikasını adım adım sürdürüyor. Biz Katil İsrail’in oradaki bebeklere, insanlara yaptıklarına şahit olduk. Filistinli kardeşlerimize destek olmamız lazım” dedi.

Keçiören Gençlik Derneği tarafından düzenlenen geceye Başkan Ak’ın yanısıra eşi Hatice Ak, Filistin Milletvekili Celal Recabi, El Halil Belediye Başkanı Davut Zateri, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Kadın Kolları İlçe Başkanı Canan Baran İzgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan,Keçiören Gençlik Derneği Başkanı Recep Araç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mavi Marmara saldırısında şehit düşen Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu’nun da hazır bulunduğu gecede, Keçiören Gençlik Derneği’ne üye öğrenciler İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmünü işleyen bir tiyatro gösterisi sahneledi. Ömer Karaoğlu ise, seslendirdiği hüzünlü şarkılarla Filistin halkı ile geceye katılanların yürekleri arasında sağlam bir duygu köprüsü oluşturdu.

FİLİSTİN DAVASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Gecede Filistin ile ilgili bir konferans veren Mavi Marmara aktivistlerinden Hanifi Sinan ise, Kudüs’ün bütün Müslümanlar için kutsal ve vazgeçilmez olduğunu ifade ederek “Burası sıradan bir toprak parçası değil ve biz bu kavgayı sadece oradaki mazlumlar için yapmıyoruz. Bütün peygamberlerin gelip geçtiği yer burası. Müslümanların şerefi, haysiyeti, imanı oradadır, kayıtsız kalamayız” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetin diğer üyeleri olmak üzere Türkiye’deki her vatandaşın iki dava konusunda hassasiyetinin olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu davaların birincisi Kıbrıs, ikincisi Filistin meselesidir. Bu iki konu halledilmeden bizler rahat yüzü görmeyiz. İnşallah ileride bu iki davanın da çözümlendiği günleri hep beraber yaşarız. Bu umudu her zaman için kalbimizde yeşertmeliyiz. İşte bu tür programlar umutlarımızı yeşertme geceleridir. Filistin ile ilgili mutlaka herkesin yapacağı bir şey vardır. Biz de üzerimize düşenleri yapmaya gayret gösteriyoruz.”

İSRAİL SİSTEMATİK İŞKENCE UYGULUYOR

Gazze ve Cebaliye Belediyeleri ile kardeş olan Keçiören Belediyesi’nin son olarak El Halil Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladığını kaydeden Başkan Ak, “El Halil Belediye Başkanımız da burada. Biz de Keçiören Belediyesi olarak sizlerin adına onlara hangi alanlarda katkı sağlayabiliriz, bunun görüşmelerini yapıyoruz” dedi. Hem Gazze’ye hem de Batı Şeria’ya giderek Filistin halkının yaşadığı acıları gözlemleme imkanı bulduğunu anlatan Mustafa Ak, “İsrail çok sistematik biçimde Filistin halkına işkenceyi devam ettirmektedir. Hedeflemiş olduğu işgal politikasını adım adım uygulamaktadır. Biz bunları gördük ve Katil İsrail’in oradaki bebeklere, insanlara yaptıklarına şahit olduk. Oradaki kardeşlerimize destek olmamız lazım. Onlar şu an orada ümmetin adına sabrediyorlar, direniyorlar ve Mescid-i Aksa’yı koruyorlar. Bütün ümmetin namusunu koruyorlar. Mescid-i Aksa bütün Müslümanlar için kutsaldır ve her Müslüman oranın korunması ile mükelleftir. Geceyi düzenleyen Keçiören Gençlik Derneği’ni duyarlılığından ötürü kutluyorum” diye konuştu.

DESTEĞİNİZ MORALİMİZİ YÜKSELTİYOR

Konuk El Halil Belediye Başkanı Davut Zateri ise, sergilenen tiyatro oyunundaki sahnelerin gerçeğinin Gazze ve Ramallah’da yaşandığını dile getirerek “Her gün o baskıların altında hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu baskılar bizi yıldırmaktan ziyade, İslam’ın o mukaddes bölgelerini koruma noktasında kendimizi daha diri ve dinç hissetmemizi sağlıyor. Sizlerin şahsında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, hükümetine, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve bütün Türk halkına bizim yanımızda durduğu ve bize destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi. Dünyada Filistin davasına sahip çıkan milletler arasında Türkiye’nin ilk sırada bulunduğunu söyleyen Zateri, “Sizin sahip çıkmanız bizim orada moral ve motivasyonumuzu yükseltiyor. Hep birlikte birliğimizi bütünlüğümüzü sağlayarak beraberce Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı, dua etmeyi ümit ediyoruz” mesajını verdi.

Programın sonunda Dernek Başkanı Recep Araç, geceye katkılarından ötürü Mustafa Ak’a bir plaket sundu.

22.12.2014