KEÇİÖREN’DE YAVRU VATAN COŞKUSU

Keçiören Belediyesi tarafından bu sene 8.'si düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde KKTC coşkusu yaşanırken, Keçiörenli'lerin yavru vatana ilgisi büyük oldu.

KKTC ve Konya Kültür Evlerinin açıldığı ve Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen geceye ev sahibi olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kazakistan Almatı Eyaleti Jambıl Valisi Jandarbek Dalabayev,  Kazakistan Almatı Eyaleti Jambıl İlçesi Karasu Kasabası Valisi Ashat Ötepov, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, KONEV Başkanı Vali Hakkı Teke, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAYRAK İNMEZ, EZAN DİNMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

Türk ve İslam dünyası ne kadar güçlüyse Türkiye'nin de o kadar güçlü olacağını ifade eden Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü; "Şer odakları demokrasiyi kendilerine göre yontup türlü oyunlarla ülkemizin gücünü azaltmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var, o da milletimiz... Türkiye eski Türkiye değil, IMF'den borç alan, bağımlı bir ülke değil... 15 Temmuz'da FETÖ'yü çöpe attığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca 16 Nisan'da sandık başına giden ve demokrasinin bir güzelliğini sergileyerek evet veya hayır oyları veren tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. 16 Nisan'da demokrasinin bir arızasını da giderdiniz." Gündoğdu sözlerini "Ezanlar dinmeyecek, bayrak inmeyecek ve vatan bölünmeyecek" diyerek noktaladı.

ARKAMIZDA ANA VATANIMIZ VAR

KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut gece vesilesiyle Mevlana'nın şehri Konya ile KKTC'nin Keçiören'de buluştuğunu belirttiği konuşmasında, "Türkiye ne kadar güçlüyse KKTC de o kadar güçlüdür. Ne mutlu bize ki her zaman, her koşulda bizi destekleyen bir ana vatanımız var. Kurucu Liderimiz Rauf Denktaş ile Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat arasında geçen bir anıyı anlatmak istiyorum müsaadenizle... Merhum Arafat merhum Cumhurbaşkanımız Denktaş'a 'Çok şanslısınız, arkanızı yaslayacak bir ana vatanınız var. Bizim arkamızı yaslayacak kimsemiz yok.' demişti. Arap dünyası Filistin davasına yeteri kadar sahip çıkmıyor ama Türkiye'miz bize her koşulda destek oluyor, Filistin davasına da sahip çıkıyor." dedi.

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin anne ile kuzusu arasındaki ilişkiye benzediğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Bizim yavru vatanımızla tarihimiz,  geçmişimiz, geleceğimiz bir... Evinize hoş geldiniz... Ayrıca bugün Konya Evini de açtık, hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Bir tarafta Konya, bir tarafta Kıbrıs... Anadolu’nun güzellikleri bir tarafta,  sınırları aşan coğrafyamızın güzellikleri diğer tarafta...  Bizim sınırlarımız Misak-ı Milli ile çizilmiş olsa da geçmişimiz, tarihimiz ve bağlarımız bu sınırların çok daha ötesinde... Bu bağlarımızı korumaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da biz kardeşiz sloganıyla düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerine konuk olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek "Keçiören, zenginlikleri bir araya getiriyor. Ebediyete kadar kardeşliğimiz devam edecek ve biz de bu kültür zenginliklerini paylaşmaya devam edeceğiz. Birlikteliğimizle gelecek nesillere de örnek olacağız. "diye konuştu.

10 ŞANSLI KİŞİ KIBRIS LEZZETLERİNİ KAZANDI

Kıbrıs Ritim Grubu ve folklor ekibinin sahne aldığı gecede izleyiciler de şarkılar söylenirken ellerindeki Kıbrıs ve Türk bayraklarını salladılar. Kıbrıs türkülerinin söylediği bölümde folklor ekibi de danslarıyla Kıbrıslı sanatçılara eşlik etti. Bu sırada Kıbrıslı folklor ekibinin ricasını kıramayan Başkan Ak ve protokol heyeti de oynayanların arasına katıldı. Ayrıca protokol üyelerinin yaptığı çekilişte 10 şanslı vatandaş, içinde Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs lezzetleri ve kahve makinasının yer aldığı sandıkların sahibi oldu.

Programın sonunda protokol heyeti arası hediyeleşme merasimi sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleşti.

11.06.2017