KEÇİÖREN’DE ŞEHİT AİLELERİNE MADALYA VERİLDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlamaları kapsamında Keçiören’de, Türkiye için can veren kahraman şehitlerimizin ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma ve Devlet Övünç Madalyası Takdim Töreni’ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı.

Törendeki konuşmasına “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası’nda aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun” diyerek başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, böyle günlerin tarihte yaşanan kahramanlıkların gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli olduğunu söyledi. Şehitlerimizi anarken ailelerini de unutmamak gerektiğini ifade eden Başkan Ak, “Bir kişi ülkesi için her türlü şeyi yapabilir, ama vatan için canını vermek en büyük fedakarlıktır. Fatih Stadı’nda oluşturduğumuz plato ile Çanakkale Zaferi’ni orada yaşatıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kaymakam Nusret Dirim de, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99.yıldönümünü kutladıklarını belirterek “Çanakkale Zaferi emperyalist devletlere karşı tek bir yürek halinde verilen bir zaferdir. Bu yüzden bizim için çok önemlidir. Birinci Dünya Savaşı’nda 3 milyon şehidimizi bu toprağın bağrına emanet ettik. Son dönem şehitlerimizin de bugünlere gelmemizde çok büyük katkıları var. Toprağımızın her karışını şehitlerimizin kanı ile suladık” diye konuştu.

Çanakkale Zaferi konulu sinevizyon gösterisinin ardından Keçiörenli şehit ailelerine madalyaları takdim edildi. Bakan Ayşenur İslam, Şehit Jandarma Komando Onbaşı M.Coşkun Kılıç, Şehit Topçu Er Sinan Dündar ve Şehit Polis Memuru Hüseyin Gül’ün aileleri ile Gazi Piyade Uzman Çavuş Cemal Güvenç’e Devlet Övünç Madalyası verdi. Daha sonra Şehit Jandarma Hava Teknik Astsubay Çavuş Ahmet Çağlar’ın ailesine madalyasını Başkan Ak, Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Erhan Dikmen’in ailesine Devlet Övünç Madalyasını Kaymakam Dirim , Şehit Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın’ın ailesine madalyasını Albay Ertuğrul Çankırılı teslim etti.

18.03.2014