• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

KEÇİÖREN’DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİN SON GÜNÜNDE FATİH ÇALIMLI SAHNE ALDI

Paylaşmak İçin Tıklayınız

Keçiören’de bir ay boyunca eski Ramazanların izleri yaşatılırken, Anadolu’nun kültürel zenginliğini de tanıtan Ramazan Etkinlikleri, Fatih Çalımlı İlahi Konseri ile sona erdi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bayrama erişme temennisini yinelerken, “Bu güzel ayı hep birlikte idrak ettik, Anadolu’nun zengin coğrafyasını sizlere bir kez daha tanıttık. İnşallah bayram dünyada ve ülkemizde barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olur” dedi.

Kalaba Kent Meydanını dolduran Keçiörenli’ler Tasavvuf Sanatçısı Fatih Çalımlı ilahileriyle manevi atmosferi hep birlikte yaşayarak birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları da verdiler.

TÜRKÜ DOLU BİR GECE OLDU

İlahilerin yanı sıra türküler de söyleyen Çalımlı, sahnesinde Neşet Ertaş’a ayrı bir yer ayırarak, “Bozkırın tezenesini anmadan olmaz, büyük ozanı saygıyla anıyorum” dedikten sonra “Gönül Dağı”, “Doyulur Mu” türkülerini söyledi. Halk ozanı Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsü ise alandakilerden büyük alkış aldı.

ŞEHİTLER İÇİN ÇIRPINIRDI KARADENİZ

Yaşanan terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitlerin anısına seslendirdiği “Çırpınırdı Karadeniz” ezgisi ise alandakilere duygu dolu anlar yaşattı.

ALTINOK: TÜM VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, gölge oyunları, kukla gösterileri, lokma ve Osmanlı şerbeti ikramı ile eski Ramazanları yaşattıklarına da dikkat çekerek, “İftar sonrası vatandaşlarımızla buluşup hem İllerimizin kültür geceleri vasıtasıyla kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirdik hem de ilahi konserlerimizle manevi dünyamızı zenginleştirdik. Keçiörenli hemşerilerimize, alanımıza gelen tüm vatandaşlarımıza, sahne alan, destek veren, emek veren, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum, Ramazanın güzelliğini hep birlikte yaşadık, tüm vatandaşlarımızın bayramını da kutluyorum, Rabbim devletimize zeval vermesin, ağzımın tadı bozulmasın” ifadelerini kullandı.

03.06.2019