29 Ocak 2021

Keçiören Belediyesi, tüm dünyada yaşanan pandemi döneminde vatandaşlarını yalnız ve çaresiz bırakmadı. Halka hizmetin Hak’ka hizmet olduğu inancıyla sürdürdükleri yerel yönetim anlayışını pandemi döneminde de kesintisiz devam ettiklerini belirten Başkan Altınok, bu dönemde hizmetleri daha da arttırdıklarını, özellikle sosyal desteklerde rekor seviyelere ulaştıklarını söyledi. Altınok, “İlçe sınırlarımız içeresinde belediyemize başvursun veya vurmasın ekiplerimiz ve mahalle temsilcilerimizin tespit ettiği İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 16 bin adet gıda kolisi, 5 ton et dağıtımı yaptık. Bunların yanı sıra ailelere Keçiören esnafında kullanması ve esnafımıza da  kazanç sağlaması için 310 bin TL’lik  harcama kartı desteğinde bulunduk. Çocuklarımızın ve bakıma muhtaçlarımızın ihtiyacı olan, 7 bin 664 adet çocuk bezi, 1108 adet hasta bezi dağıtımı sağladık, üniversitelerimize 60 bin kişilik sıcak çorba dağıttık. Aynı zamanda 5 bin 858 vatandaşımıza 35 bin parça kıyafet yardımı yaptık.” dedi.

VATANDAŞIN SAĞLIĞI DA UNUTULMADI

Başkan Altınok, pandemi döneminde yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:

“Alo 60 Yaş Üstü Destek Hattı ile 118 bin 874 vatandaşımızın eczane ve market gibi acil alışveriş ihtiyaçlarını, ev tamirat, tadilatı ve marangoz işlerini karşıladık. Salgınla mücadele için öz kaynaklarımızla günlük 15.000 maske üretim kapasitesine ulaştık. 1 buçuk milyon adet maske ürettik ve ürettiğimiz bu maskeleri, önceliği ihtiyaç sahipleri, yaşlılarımız olmak üzere vatandaşlarımıza dağıttık. Maske üretimi dışında pandemi ile mücadelede en iyi yöntem olan temizlik için dezenfektan ve kolonya kullanımını arttırmak ve vatandaşlarımızı bu alanda desteklemek için dezenfektan ve kolonya üretimi yapıyoruz. Şuanda Farklı aromalarda 30 çeşit kolonya ve 10 çeşit dezenfektan üretimimiz devam ediyor. Bugüne kadar vatandaşımıza 100 bin şişeden fazla kolonya ve 200 bin şişeden fazla dezenfektan dağıttık.”