KEÇİÖREN’DE İKİ DEVLET TEK MİLLET OLDUK

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde sahne bu kez kardeş Azerbaycan’ın oldu.

Azerbaycan Evi’nin açılışı Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov,  Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev, Ak Parti Kars Eski Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve  Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

Hep birlikte alana geçilmesinin ardından başlayan programda konuşan Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay şunları söyledi; “Sınırları aşarak, kültürleri, medeniyetleri adeta coğrafyaları birleştirerek, omuz omuza kadim kardeşlik geleneğimizi dirilten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

KARDEŞLİĞİMİZİ HATIRLAYALIM, BİRLİK OLALIM

Mehmet Akit Ersoy’un “Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!” dizelerini hatırlatan Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kendimize gelerek,  kendi köklerimizden beslenerek, yanı başımızdaki coğrafyalarla bir olarak kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız. Kardeşliğimize dönmez, köklerimizi yeşertmezsek yok olup gideriz. Bu çağda ellerimizi sınırların ötesine ulaştırmak zorundayız. “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” diyen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet’in (S.A.V) ümmetiyiz. Bu nedenle burayı yaşarken Somali’yi, Filistin’i, Arakan’ı hatırlamak zorundayız.”

Atalay, herkesin Adem ve Havva’dan geldiğini hatırlamasını temenni ettiği konuşmasını, “O zaman kutup yıldızı gibi insanlığa yol gösteririz” diyerek bitirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise sınırları aşan kardeşlikte kardeş ülke Azerbaycan’a konuk olduklarını belirterek “Serhat şehirlerimizle başladığımız programa, serhat şehirlerimize komşu olan Azerbaycan’la devam ediyoruz. Yani bir kez daha sınırları kaldırıyoruz. Azerbaycan ile sınır şehirlerimizin aynı güne denk gelmesi güzel bir tevafuk oldu.”  dedi.

Azerbaycan Parkında yaptıkları anıtla her yıl 26 Şubat’ta Hocalı Katliamını da hatırlattıklarını belirten Ak, kardeşliğin daim olması temennisinde bulundu.

Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov ise Haydar Aliyev’in “iki devlet tek millet” sözünü hatırlatarak gelenekselleşen bu etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev ise “Birlik ve beraberliğimiz inşallah devam eder, bu gecede emeği olanlara teşekkür ediyorum, Keçiören Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Dostluğumuzu pekiştirmek ve geleceğe taşımak bizleri mutlu ediyor” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’a tablo, Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov’a  çini vazo, Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev’e tablo; Büyükelçi de Başkan Ak’a plaket, Sumgayit Belediye Başkanı ise tablo hediye etti.

Programda ayrıca Büyükelçi ve Belediye Başkanı birlikte Başkan Ak’a Bakü 2015 Avrupa Oyunları hediyelerini takdim ettiler. Kars – Ardahan –Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ise Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev’e ve Büyükelçi Faik Bağırov’a tablo takdim etti.

Programda Seyga Muam Grubunun seslendirdiği Azeri eserler büyük ilgiyle dinlendi.  Gecenin sonunda Azerbaycan’dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

04.07.2015