KEÇİÖREN’DE HALİL İBRAHİM SOFRASI’NIN TEMELİ ATILDI

Keçiören sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni bir merkeze kavuşuyor. Farklı mimarisiyle kent estetiğine ayrı bir renk katacak Halil İbrahim Sofrası’nın temeli törenle atıldı.

Eskiyen binasıyla şehrin ihtiyaçlarına karşılık vermekten uzaklaşan Halil İbrahim Sofrası yıkıldı. 5 bin 300 metrekarelik alana inşa edilecek yeni merkez, Ankara’da kültürel etkinlikler, düğün, nişan, kına geceleri, özel gün ve davet organizasyonlarında aranan bir marka olacak. Kalaba Kent Meydanı’ndaki temel atma törenine Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, STK temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

MÜCADELEMİZ HUKUK İÇİNDE SÜRECEK

İhsan İlhan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yalçın Akdoğan, Keçiören’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çünkü Keçiören Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı, en büyük desteği verdi” dedi. Halil İbrahim Sofrası’nın daha güzel bir mimariyle yenilenerek kapasitesinin geliştirileceğini söyleyen Akdoğan, “Keçiören sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en hızla büyüyen gelişen ilçelerinden bir tanesidir. Şehit edilen Derik Kaymakamımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanmıştı. Bunu hazmedemediler” diye konuştu. Teröristlerin devlet ile milletin arasında mesafe olmasını istediğini belirten Akdoğan, “Devletin milletini kucaklamasını istemiyorlar, ama devletinin yanında duran bir bölge halkı var. Şimdi hizmet eden belediye var, bunu hazmedemiyorlar. Devletimiz bunlara pabuç bırakmayacaktır. O hainlerle, onların arkasındaki zihniyetlerle, bunlara destek verenlerle, ister gazeteci, ister siyasetçi, ister hukukçu olsun, hukuk içinde kalarak mücadele edeceğiz” mesajını verdi.

BİR KEÇİÖRENLİ OLARAK İFTİHAR EDİYORUM

Yalçın Akdoğan, Türkiye’nin bir yandan FETÖ imamlarının diğer yandan da Kandil teröristlerinin saldırısına uğradığına dikkat çekerek, “Kim milletimizin imkanlarına el uzatırsa, o el kırılır. Cumhurbaşkanımız yıllarca söyledi ‘Bu FETÖ ihanet şebekesidir’ diye. 15 Temmuz darbe girişiminde Keçiören’in 27 şehidi var. İhanet ne kadar büyükse, karşısında yazılan destan da o kadar büyük oldu. Hep birlikte kardeşlik içerisinde bir arada olup, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi. Aydın Ünal da, Mardin’in Derik ilçesinde şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülkemize birçok cepheden saldırıyorlar, ama biz yılmayacağız. Terörün ve destekçilerinin hakkından gelip hesabını soracağız” diye konuştu. Kısa bir süre önce Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nı hizmete açtıklarını hatırlatan Ünal, “Bugün de güzel bir tesisimizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da güzel hizmetler yaparak Türkiye’yi büyütmeye devam ediyoruz. Başkan Mustafa Ak’a bu güzel tesisin projesini hazırlayıp temelini attığı için teşekkür ediyorum. Bir Keçiörenli olarak Keçiören’e yapılan hizmetlerden dolayı iftihar ediyorum” dedi.

İHTİYAÇ DUYULAN TESİSLERİ YAPIYORUZ

Konuşmasına teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Keçiören’e yıllardır hizmet veren Halil İbrahim Sofrası’nı ihtiyaçlara daha iyi cevap vermesi amacıyla yeniden inşa ettiklerini kaydederek, “Halil İbrahim Sofrası’nda otopark sorunu bulunuyordu. Otopark sorununu çözmek için alt katına otopark yapacağız. Bin 200 kişilik toplantı ve yemek salonumuz mevcut. Hızlı nikahların gerçekleştirileceği nikah salonumuz ve küçük salonlarımız mevcut. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin bir gereği olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu tesisleri yapmaya devam ediyoruz” bilgisini paylaştı. Son dönemde hizmete açtıkları 900 kişilik Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu Mevlana Kültür ve Spor Merkezi, Yonca Yaşam Merkezi, Bademlik ve Zümrüt Yaşam Alanları ile Keçiören’e değer kattıklarını vurgulayan Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlik ve Spor Bakanımız ile temelini attığımız Keçiören’in ilk kapalı spor salonunun açılışını da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleştireceğiz. Gümüşdere Ihlamur Vadisi projemiz de Ankara ve Keçiören’e büyük bir prestij sağlayacak. Proje kapsamında derenin yatağı ve suyu ıslah edildi, rekreasyon alanları yapıldı. Keçiören Metrosu da Keçiören’in değerini artıracak yatırımlardan bir tanesidir. Şu anda test sürüşleri devam ediyor, Aralık ayında yolcu taşımaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Fatih Köprüsü’nün yükünü azaltacak, böylece Keçiören trafiği rahatlamış olacak. Temelini atmış olduğumuz bu projemizin de Ankaramıza, Keçiörenimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol heyeti hep birlikte butona basarak Halil İbrahim Sofrası’nın temelini attı. Halil İbrahim Sofrası, 1200 kişilik çok amaçlı salon, 2 adet toplantı ve seminer salonu, çok amaçlı VİP salon, nikah salonu ve fuaye alanı, açık teras, kokteyl ve organizasyon alanı, bebek bakım odası, 4 adet gelin odası ve otopark alanlarından oluşacak.

11.11.2016