KEÇİÖREN’DE GEBE KURBANLIKLARA GEÇİT YOK

Ovacık ve Bağlum  mahallelerinde kurduğu modern kurbanlık satış alanları ile vatandaşların takdirini kazanan Keçiören Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uyguladığı ücretsiz gebelik testi sayesinde gebe kurbanlıkların satışına izin vermiyor.

Aldığı kurbanlığın gebe olup olmadığından kuşkulanan vatandaşlar Keçiören Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu ücretsiz gebelik testi sayesinde bu şüphesinden kurtularak gönül rahatlığıyla alışverişini yapabiliyor. Satış alanlarında görevli veteriner hekimler, dişi kurbanlıkları ultrasonografi yöntemiyle ücretsiz gebelik testine tabii tutuyor. Test sonucunda gebe veya yaşı küçük olduğu tespit edilen ve kurban olma vasfına sahip olmadığı belirlenen hayvanların satışına izin verilmeyerek alan dışına çıkarılması sağlanıyor. Kurbanlıklar ayrıca, satış yerlerine girmeden önce oluşturulan kontrol noktalarında, veteriner ve zabıta tarafından kulak küpe numaralarına göre şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilerek alana alınıyor.

24 SAAT GÖREV BAŞINDA OLACAKLAR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kurbanlık satış ve kesim alanlarını Keçiörenlilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde oluşturduklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış ve kesim yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" dedi. Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin aksatılmadan yapıldığını kaydeden Başkan Ak, Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin yanı sıra, kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturulan kurban yakalama timinin de görev başında olacağına dikkat çekti. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların ara verilmeden devam ettiğini vurgulayan Başkan Ak, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Keçiören’de  gönül rahatlığı içerisinde kurbanlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilirler" diye konuştu.

Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat açık sağlık ve veterinerlik hizmet kabinleri kurulan satış alanlarında, veteriner  hekimler ile sağlık ekibinin  yanı sıra birer adet ambulans da hizmet veriyor.

02.10.2014