KEÇİÖREN’DE BEZM-İ SAFA GELENEĞİ SÜRÜYOR

4 yıldır Estergon Kalesi’nde düzenlenen Bezm-i Safa Fasılları, edebiyat, müzik ve felsefeyi buluşturan zengin içeriği ile Keçiören’in kültür ve sanat hayatına ayrı bir renk katıyor.

Her Çarşamba Estergon Türk Kültür Merkezi’nin kümbet katında gerçekleştirilen program dinleyicilerine, sanat, edebiyat ve felsefenin içiçe geçtiği müzikli bir kültür sofrası sunuyor. Şiir, şarkı ve türkülerle bezeli repertuarı ile Keçiörenlilere unutulmaz geceler yaşatan fasıl programı, aynı zamanda sıra gecelerinin modern hayata uyarlanmış bir örneğini de sergiliyor. Müzikli bir sohbet programı olma özelliği taşıyan Bezm-i Safa Fasılları’nda, seçilen sohbet konularının icra edilen Türk musikisi eserleri ile bağlantılı olmasına özen gösteriliyor.

Programda eskilerin “rindane” dedikleri tasavvufi içerikli, mistik, felsefi ve edebi konular da işleniyor. Ayrıca Divan edebiyatından şiirler, beyitler ve tarihi anekdotlar ile anlam zenginliği elde ediliyor.

Türk musikisini gelecek nesillere tanıtmak ve yaşatmak için bu tür programları düzenlemeye gayret gösterdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “4 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz Bezm-i Safa Fasılları, Keçiörenlilere Türk musikisinin bütün güzelliklerini yansıtıyor. Keçiören için güzel şeyler yapmaya ve vatandaşlarımızı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

2 saat süren programı dinlemeye gelen vatandaşlara Keçiören Belediyesi tarafından çay ve kuru pasta ikramı da yapılıyor.

31.12.2014