KEÇİÖREN’DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Keçiören’de, İbrahim Akoğlu İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Keçiören Belediyesi 23 Nisan coşkusunu, farklı okullarda gerçekleştireceği eğlence programlarıyla 10 güne yayacak.

Okuldaki törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu katıldı. Törende konuşan okul müdürü Hüseyin Aksu, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda gönüllerin sevgi ve gururla dolduğunu, çünkü 93 yıl önce bütün dünyaya meydan okuyan TBMM’nin kurulduğunu söyledi. Türk Milletinin özgürlüğünü çocukların sürdüreceğine dikkat çeken Müdür Aksu, “Büyük önder Atatürk TBMM’nin açılış gününü Çocuk Bayramı ilan etmiştir. Bu programın organize edilmesinde, çevre düzenlemesinde okulumuza katkılarını esirgemeyen Sayın Mustafa Ak’a çok teşekkür ederim” dedi.

BELEDİYEDEN ÇOCUKLARA 10 GÜNLÜK EĞLENCE

Sözlerine bütün çocukların bayramını kutlayarak başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Neşeniz ve gülümseyen yüzleriniz hep bugünkü gibi olsun. 23 Nisan Çocuk Bayramı Atatürk’ten bize miras kalan, hediye kalan, dünyada sadece bizim tarafımızdan kutlanan gurur kaynağımızdır. TBMM’nin açıldığı gün özgürlüğün aşılandığı bir gündür” diye konuştu.  Çocukların 23 Nisan’ı bayram tadında yaşaması için Keçiören’deki okullarda çeşitli eğlenceler düzenlediklerini belirten Başkan Ak, “Sadece bugün değil, 10 gün boyunca doya doya eğlenin. Belediye olarak okullarımıza her türlü desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Çünkü eğitim bizim için çok önemli. Hepinizin bayramını kutluyorum ve bayramınızı bayram tadında yaşamanızı diliyorum. Allah’a emanet olun” mesajını verdi.

HAMASET YERİNE EĞLENCE OLMALI

Kaymakam Dirim de, 93 yıl önce TBMM’nin açılmasının Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Bugünlere kolay gelmedik. Bayram programlarını hamasete boğarak geçiştirmek yerine, böylesine güzel günlerin güzel eğlenceler yapılarak kutlanması beni çok mutlu ediyor. Hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. 23 Nisan’ın bağımsızlığın bayramı olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yurtoğlu ise, “Sevgili çocuklar sizlerden ümitliyiz. Sizleri öyle görmek istiyoruz ki ecdadımıza, tarihimize layık olacaksınız. Sayın Başkanıma bu programın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN İLGİNÇ GÖSTERİLER

Konuşmaların ardından sahneyi 23 Nisan’ın asıl sahibi olan çocuklar devraldı. Sunumunu küçük bir öğrencinin yaptığı programda sahne alan çocuklar, önce günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular. Daha sonra engelli çocukların verdiği Türk Sanat Müziği konseri kulakların pasını silerken, anaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi de Karadeniz Bölgesi’ne has halkoyunları sergiledi. Yine anaokulu öğrencilerinden oluşan bir grup müzik eşliğinde, Japonya, ABD, Meksika, Brezilya, Hindistan ve Kızılderili esintileri taşıyan güzel bir gösteri gerçekleştirdi. Programın sonunda ellerine Türk bayraklarını alarak Atatürk posteri açan minik öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldılar.

23.04.2013