• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

KEÇİÖREN’DEN KÖROĞLU’NUN DİYARINA SELAM YOLLADILAR

Paylaşmak İçin Tıklayınız

ALTINOK: YİĞİTLERE SELAM OLSUN

Anadolu’nun illerini Keçiörenli’lerle buluşturan Ramazan Etkinliklerinde Bolu Kültür Evinin açılışı gerçekleştirilirken, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok geceye katılanları, “Köroğlu’na selam olsun, yiğitlere selam olsun, Akşemsettin’e selam olsun” sözleriyle selamladı.

Ramazanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu Keçiören’de yaşatan Ramazan Etkinliklerinde Bolu Kültür Evinin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Geredeliler Dernek Başkanı ve Bolu Federasyonu Başkan Vekili Cafer Alagöz, Mengen Federasyonu Dernek Başkanı ve Bolu Federasyonu Başkan Yardımcısı Mesut Yaman, Kerkük Yeni Tisil Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Melike Hatun Cami İmamı Selami Seçkin’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda, “Güzel şehrimiz Bolu’dayız, Köroğluna selam olsun, yiğitlere selam olsun, Akşemsettin’e selam olsun” sözleriyle konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şunları söyledi: “Her akşam bir ilimizin güzelliklerini, kültürünü, sanatını tanıtıyoruz. 11 ayın sultanı, rahmet, bereket ayı Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun, Türk-İslam alemine, tüm insanlığa hayırlar getirsin. İnşallah bu ay İslam coğrafyasındaki kan ve vahşetin durmasına vesile olur, Arakan, Filistin, Doğu Türkistan, Kerkük’te ve dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin felah ve salaha ulaşmasına vesile olur. Devletimiz var olsun, ezanlarımız var olsun, bayrağımız var olsun, eskiden şöyle bir söz vardı; ‘Allah devletimize zeval vermesin.’ Bu çok önemli ve anlamlı bir söz...”

VATAN ŞEHİTLERİN KANLARIYLA VATAN

Devlet olmayınca hiçbir şeyin olmayacağını vurgulayan Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet yoksa mezarımız bile yok. Yaşamak için de ölmek için de vatan lazım. Devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Vatanımız, devletimiz ve bayrağımız uğruna seve seve şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle minnetle anıyorum, Allah onlardan razı olsun. Devletimiz ebedi müddet yaşasın, milletimiz ilelebet yaşasın. Ramazan, kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize vesile olsun. Her zamankinden daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız olan bir süreçten, dönemden geçiyoruz. Vatan dolarla, altınla, euroyla alınmıyor, vatan şehitlerin kanlarıyla vatan… “

Başkan Altınok, şair Mithat Cemal Kuntay’ın “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizelerini de hatırlattı.

BOLU GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI

Geredeliler Dernek Başkanı ve Bolu Federasyonu Başkan Vekili Cafer Alagöz de konuşmasında Bolu’yu tabiatın kalbi olarak tanımlarken, alandakileri Bolu’nun güzelliklerini görmeye davet etti. Bolu Federasyonu Başkan Vekili Cafer Alagöz ve Başkan Yardımcısı Mesut Yaman’ın Başkan Altınok’a Bolu’nun yöresel lezzetlerini hediye etmesinin ardından ses sanatçısı İsmail Muratdağı sahne aldı.

Hacivat- Karagöz gösterisi ve yarışmaların yer aldığı programda ayrıca sosyal medyada “Bir Geredeliye Sorduk” hesabıyla ünlenen internet fenomeni Emin Yalçın da mini bir stand-up gösterisi yaptı.

15.05.2019