KAZAK HALK ORKESTRASI DOSTLUK KONSERİ VERDİ

BAŞKAN AK ÇAPAN GİYDİ

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY’un işbirliğiyle düzenlenen “Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konseri”nde, Karagandı Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası ve Kazakistan Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova sahne aldı. Gecede Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a Kazakların milli kıyafeti “Çapan” da hediye edildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri izleyenler arasında Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanısıra, Kazakistan Karagandı Eyaleti Kültür Müdürü Yerke Bulan Aglmbayev, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve Kazakistan Ankara Büyükelçi Yardımcısı Ashat Kessikbayev de yer aldı.

İŞBİRLİĞİMİZ ARTARAK SÜRÜYOR

Dünyaca ünlü Kazak Halk Müziği Orkestrası’nı Keçiören’de konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Ak, “Bu konser sadece sanatsal bir olay değildir, aynı zamanda bir dostluk konseridir. Kazakistan ile üst düzeyde olan dostluk ilişkilerimiz, yerel yönetimlerin karşılıklı işbirliği ile çok daha iyi yerlere geldi. Güzel sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi. Kazakistan’ın Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova’nın yılların deneyimine rağmen sanatını aynı aşkla icra etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Ak, “Değerli sanatçımızı burada görmek bizler için bir şanstır. Keçiörenliler olarak bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

KAZAK SANATÇILARIN TÜRKÇE ŞARKI JESTİ

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Purtaş ise, Keçiören Belediyesi ile yaptıkları işbirliği sonucunda ortaya çıkan kültürel etkinliklere işaret ederek “Önümüzdeki dönem de ortak faaliyetlerimiz devam edecek. Belediye Başkanım Mustafa Ak’a TÜRKSOY’a verdiği destekten ve güzel ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Nevruz şölenini de Neşet Ertaş’ta kutlamayı ümit ediyorum” dedi. Büyükelçi Yardımcısı Kessikbayev de, Kazakistan ve Türk dünyası arasındaki ilişkilerin siyaset ile sınırlı kalmadığını, kültür ve sanat alanlarında da artarak devam ettiğini kaydederek “Başkanıma bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şef Ruslan Baymurzin yönetimindeki Karagandı Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası, izleyicilere Kazak halk türkülerinden Türk Halk Müziği eserlerine varan çeşitlilikte güzel bir konser sundu. Bibigül Tölegenova “Üsküdar’a gider iken” türküsünü seslendirirken salonu dolduran izleyiciler de eşlik etti. Yine Kazak sanatçıların Gülben Ergen’e ait “Bay Doğru” adlı şarkıyı yorumlaması, Akku Dans Topluluğu’nun Türk halk oyunları gösterisi ve İrlanda melodileri eşliğinde sergilediği oyunlar da eğlenceyi doruk noktaya taşıdı. Konser Nazarbayev’e ait “Memleketim Benim” adlı şarkının hep birlikte seslendirilmesi ile sona erdi.

BAŞKAN AK’A ÇAPAN HEDİYE EDİLDİ

Başkan Ak konserin sonunda Şef Baymurzin ile Tölegenova’ya çiçek ve plaket takdim etti. Fırat Purtaş da Başkan Ak’a plaket verirken, Karagandı Eyaleti Kültür Müdürü de Kazakların milli kıyafeti “Çapan”ı hediye etti. Başkan Ak hediye edilen yöresel kıyafeti üzerine giyerek teşekkür etti.

17.01.2015