KARADENİZ RÜZGARI ESTİ

Keçiören Belediyesi Türkiye mozaiğini oluşturan kültürleri Keçiören'e taşımaya devam ediyor. Hemşehri buluşmaları kapsamında Karadenizliler Derneğinin düzenlediği iftar programı Karadenizlileri bir araya getirdi.

Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan,  AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Gümüşhane  Milletvekili Feramuz Üstün, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Enerji Bakanlığı Baş Müfettişi Ahmet Kansız, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu, STK Temsilcileri, Keçiören ve Yenimahalle Meclis Üyeleri ile çok sayıda Karadenizli katıldı.

Hasan Hacı Mustafaoğlu'nun Kur'an Tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu şunları söyledi; "Geçenlerde Keçiören'de bir mahalle iftarına katıldım, aynı kardeşliği, aynı dostluğu, aynı beraberliği bugün olduğu gibi orada da yaşadım. Bu beraberlikler beni çok memnun ediyor, dün de Kazan'da Uygur Türkleri ile iftarımızı açtık. Ne yazık kilometrelerce ötede insanlar dini ibadetlerini özgürce yerine getiremiyorlar, bu güzellikleri yaşayamıyorlar." Ay - yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmasının mutluluğumuzun teminatı olduğunun altını çizen Soylu; "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdim, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KARADENİZLİLERİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ ÖRNEK OLSUN

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, Keçiören Belediyesi olarak Ramazan-ı Şerif’i iyi idrak etmek amacıyla sınırları aşan kardeşlik duygusuyla 18 ülkeden bine yakın misafiri Keçiören’de ağırladıklarını belirtti. Başkan Ak, “12 güzide ilimizin dernek ve federasyonları ile Hemşehri İftarları da düzenliyoruz. Hemşehri Buluşmalarımızla Anadolumuzun güzel kültürünü dünyaya tanıtıyoruz. Ayrıca 10 mahallemizde kurduğumuz iftar sofraları ile genci yaşlısı, fakiri zengini aynı sofrada buluşturmuş oluyoruz.” dedi.

Karadenizli 18 ilin KAR-DER çatısı altında bir araya geldiğini belirten Başkan Ak, Karadenizlilerin birlik ve beraberliği tüm Türkiye'ye örnek olsun temennisinde bulundu.

AK Parti Gümüşhane  Milletvekili Feramuz Üstün ise Keçiören'de Ramazan coşkusunun bir başka olduğunu belirterek, "Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı Türk- İslam coğrafyasına katkılarından dolayı takdir ediyorum. İslam aleminin bazı yerlerinde sıkıntılar var, Somali'de, Gazze'de Müslümanlar acı çekiyor. İnşallah Osmanlı gibi İslama öncülük eden bir Türk devleti olur da onlar da bu sıkıntılarından kurtulurlar." dedi.

Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu ise Filistin ile Arakan'daki Müslümanların acılarının son bulması temennisinde bulundu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak gecenin anısına Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu'na el sanatlarının güzel bir örneğini hediye etti.

Akcabat Horon Derneği ise Karadeniz'e özgü horonlarla geceye ayrı bir renk kattılar.

Daha sonra Kalaba Kent Meydanına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu Karadeniz Kültür Evini, horon tepen Karadenizliler eşliğinde açtılar.

02.07.2015