KADIN MECLİS ÜYELERİ ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRIYOR

Keçiören Belediye Meclisi kadın üyeleri, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi kadın meclis üyeleri, Ankara'daki diğer belediyelerin kadın meclis üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Keçiören Belediyesi'nde gerçekleştirilen tanışma ve kaynaşma toplantısına Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı belediyelerinden tüm parti gruplarından kadın meclis üyeleri katıldı. Toplantıya Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ta iştirak etti.

Toplantıda seçilmiş kadınlar olarak yaşanan sorunlar ele alındı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda çözüm önerilerini dile getiren kadın meclis üyeleri, birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların çözülebileceğini belirttiler. Toplantıda katılımcılar kendi ilçelerinde yaptıkları çalışmalarını diğer üyelerle paylaştı. Birbirleriyle fikir alışverişinde bulunan tüm üyeler, Keçiören Belediyesi kadın meclis üyelerine ve toplantıda kendilerini buluşturdukları için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Konuk kadın meclis üyeleri toplantıların sürekli hale gelmesi temennisinde bulundu. Diğer belediyelerden gelen katılımcılara Keçiören Belediyesi tarafından kadınlara yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgi verildi.

STK'larla Yakın Temas Kuruluyor

Keçiören Belediye Meclisi kadın üyeleri, düzenledikleri kahvaltılı toplantıda Ankara ve Keçiören'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları'nın kadın temsilcileri ile Keçiörenli kadın muhtarlarla da bir araya geldi. Keçiören Belediyesi'ndeki toplantıya Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediye Meclisi kadın üyeleri , Basınevleri Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım, Çiçekli Mahalle Muhtarı Hatice Çalışkan, Subayevleri Mahalle Muhtarı Remziye Erdoğan,  İncirli Mahalle Muhtarı Satı Gençarslan,  KARDER, Çankırılı Kadınlar Derneği, Elazığ Harputlular Derneği, Samsun Çarşambalılar Derneği, Deniz Feneri Derneği, Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği, Memur-sen ve diğer STK'lardan temsilciler katıldı.

Toplantıda Keçiören Belediyesi kadın meclis üyeleri tarafından katılımcılara kadınlarla ilgili yapılan hizmet ve çalışmalar hakkında detaylı bilgiler anlatıldı. Kadın meclis üyeleri, toplantıda tanışıp kaynaşmanın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının yaşadıkları sorunlara çözüm aramak istediklerini belirttiler. Toplantıda STK temsilcilerine yararlanabilecekleri hizmetlerle ilgili bilgi veren kadın meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarına desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini vurguladılar. Toplantıda kendi problemlerini dile getiren STK temsilcileri de düzenledikleri faaliyetlerde kendilerine destek olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ettiler. Kadınların tüm alanlarda etkin olmasını isteyen katılımcılar kadının daha fazla söz sahibi olması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Belediye olarak kadınlara yönelik çok sayıda hizmetlerinin olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kadın meclis üyeleri ile STK'ların kadın temsilcilerinin bir araya gelmelerinin önemli olduğunu söyledi.  Sivil toplum kuruluşlarını çözüm paydaşları olarak tanımlayan Başkan Mustafa Ak, "Bizim için sivil toplum kuruluşları çok önemli. Ortak kaygıları taşıyarak bir arada oluyoruz. Sizler bizim ulaşamadığımız yerlere ulaşıyorsunuz. Biz elimizden geldiğince öncelikli gruplara ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamadıklarımız olduğunda STK'lar bizlere yardımcı oluyorlar. Biz  bu açıdan STK'ları çözüm paydaşları olarak görüyoruz. Zaman zaman birlikte ortak projeler yapılıyor. Belediye olarak bizim diyalog kapımız herkese açık bunu bilmenizi istiyoruz" dedi.

12.06.2012