İRAN KEÇİÖREN’E KONUK OLDU

Keçiören Belediyesi’nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 7.’sinde sahne bu kez İran’ın oldu.

Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherianfard ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İKİ ÜLKE İSLAM COĞRAFYASI İÇİN EL ELE VERMELİ

“Ramazanı, ruhuyla, değerleriyle, barışın diliyle bu coğrafyayla birlikte yaşattığı için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İran’la Türkiye ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğine dikkat çekti, Altunyaldız, “İki ülke ticaretinin gelişmesinde önemli adımlar attık. İki ülke umarım küresel meselelerde de birlikte hareket eder, bu sayede İslam coğrafyasının sorunlarının çözülmesinde de mesafe kaydedilir.” diye konuştu.

Ramazanı her yıl özlemle beklediklerini belirterek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçen yıl Ramazan’da aramızda olan bazı insanların bu sene Ramazan’ı göremediklerini de vurguladı. Ak, “Ülkemizin birliği, dirliği için canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere, aramızdan ayrılan annelerimiz, babalarımız, dostlarımıza Allah rahmet eylesin” dedi.

Ramazanın 16. gününde İran’ı misafir ettiklerini vurgulayan Başkan Ak, “İran kültüründen esintileri izleyeceğiz bu gece… İran Kültür Evinde de İran’ın tarihi, coğrafyası ve kültürüne dair önemli bilgiler edinme fırsatınız olacak.” dedi.

GECENİN GÜZEL HABERİ A MİLLİ TAKIMIMIZDAN GELDİ

A Milli Takımımızın Çek Cumhuriyeti karşısındaki 2 -0’lık galibiyetine de atıfta bulunan Ak, “Yensek de yenilsek de her zaman kalbimiz milli takımla atacak.” ifadelerini kullandı, milli takımımızın zaferi ise alandakiler tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherianfard ise dost ve kardeş Türkiye ile Ramazanın bereketini birlikte yaşamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İran folklorundan örneklerin sergilendiği gecede İlahi Grubu da manevi atmosferi doruğa çıkardı. Hediye takdiminin ardından gecenin sonunda İran’dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede ayrıca İran Kültür Evi ile Konya Kültür Evinin açılışları da yapıldı.

22.06.2016