15 Tem 2023

Keçiören Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehit ve gazileri anmak için program düzenlendi.

İlçedeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

Programa Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve Başkan Vekili Kaan Şimşek, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Keçiören Şube Başkanı Harun Şahin, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören İlçe Emniyet Müdürü Recai Akbay, Keçiören İlçe Jandarma Komutanı Adem Eker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi ailelerimiz katıldı.

Programda katılımcılara hitaben konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ,”15 Temmuz birçok yönüyle yeni yeni anlaşılıyor. Nasıl bir hainlik olduğu yeni yeni öğreniliyor. Hainler, ele geçirdikleri uçakları, helikopterleri, tankları, silahları milletimize doğrultular. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini de tam tanıyamamışlar. Öyle böyle belli makamlara gelmiş olabilirler ama Türk milletinin cesaretini, imanını ve vatan sevgisini hesaplayamamışlar. Bu milletin ürkek, korkak olmadığını 15 Temmuz’da herkes gördü.” dedi.

Altınok, FETÖ elebaşının Amerika tarafından ajan olarak kullanıldığını da hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ajanı olduğu ülkeye, ülkemizi teslim etmek istedi FETÖ’nün elebaşı. Asıl amacı buydu. Devletimize büyük bedeller ödetmiş olan FETÖ`nün elebaşını Amerika bize vermiyor. Anadolu`nun saf ve temiz insanlarını devşirip kendilerine alet ettiler. ‘Mümin ve Müslümanlar, dünyanın her yerinde Türkçe eğitim veriyorlar’ dedirterek milletimizin değerlerini ve hasretlerini kullandılar. Şu an Amerika, onu bir ajan ve eleman olarak kullandığı için vermiyor.”

15 Temmuz’un Milli Mücadele ruhuyla tecelli ettiğini de dile getiren Altınok, “Atatürk Milli Mücadeleyi başlatırken ‘Karşında büyük güçler var, akıbetin, sonun ne olur? Bu işten vazgeç` diyenlere, ‘Türk milleti esareti kabul etmez. Ya özgür yaşar ya da şehadete gider. Ya istiklal ya ölüm` diyor. Ve Çanakkale Zaferi’nden sonra Atatürk`e soruyorlar, ‘Bu başarıyı neye borçlusunuz` diye. O da, `Türk milletinin iman gücüne ve cesaretine’ diyor. 15 Temmuz günü de Türk milleti silahlara, mermilere, tanklara, tüfeklere, uçaklara karşı; ölüme gittiğini bile bile bedenini siper etmiştir. Hür ve bağımsız yaşamak için şehadete koşmuştur. Milyonlarca insanımız sokağa dökülmüştür. 15 Temmuz’da şehit olan kahramanlarımıza yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Programda konuşan Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay da 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve esenlik dileklerini iletti.