İLK KEZ YAPILAN TATBİKAT NEFES KESTİ

Keçiören Belediyesi öncü misyonunu iş sağlığı ve güvenliği alanında da sürdürüyor.

İş güvenliğini tüm birimlerine yaymak isteyen Keçiören Belediyesi bu kapsamda "Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi" adıyla verdiği eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Yüksekte çalışanların karşılaşabileceği risklere yönelik verilen teorik eğitim uygulama ile pekiştirildi.

İş güvenliğini tüm kurallarıyla uygulamak, iş kazalarının önüne geçerek güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak amacıyla  bir ilke imza atıldı. Keçiören Belediyesi ve OSGB Rehberi iş birliği ile belediye bünyesinde çalışan Keçiören Belediyesi AKUT Ekibi, Pankart Ekibi, Teleferik Teknik Servisi ve İş Güvenliği Uzmanlarına Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Oktay Salur bir eğitim verdi.

En fazla iş kazalarının yüksekte çalışanlarda yaşandığı dikkate alınarak yapılan eğitimde "Yüksekte nasıl hareket edilmeli, Ne gibi önlemler alınmalı, Kişisel koruyucu donanımlar nasıl kullanılmalı?" gibi konularda önce teorik eğitim verildi ardından da sahada uygulama yapılarak verilen eğitim pekiştirildi.

TATBİKAT TAM NOT ALDI

Yüksekte çalışanlara yönelik eğitimde bir de sürpriz yaşandı. İlk kez bir teleferikte yolcu kurtarma tatbikatı yapıldı. Ulusal ve Uluslararası Projelerde başarılı işlere imza atan İple Erişim Teknisyeni Oktay Salur'un koordinesinde gerçekleşen tatbikatta uygulama eğitimi alan Keçiören Belediyesi AKUT Ekibi de performansıyla göz doldurdu.

Tatbikatta, Subayevleri Mahallesindeki Atatürk Bahçesi ile Tepebaşındaki Güçsüzler Yurdu arasında hem ulaşım hem de turistik gezi hizmeti veren teleferikte kalan 3 yolcu nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Avrupa standartlarında bir kurtarma tatbikatına imza atan ekip, izleyenlerin büyük takdirini topladı. Keçiören Belediyesi, güvenliğin ve insan hayatının her şeyden önemli olduğunun vurgulandığı başarılı tatbikatla bir kez daha "önce insan, önce iş güvenliği" mesajı verdi.

28.07.2015