İFTAR SEVİNCİNE 4 MAHALLE ORTAK OLDU

Keçiören Belediyesi’nin “Mahallede İftar Var” temasıyla Uyanış Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlediği iftarda Uyanış, Bademlik, Pınarbaşı, Osmangazi Mahallelerinin sakinleri aynı sofrada buluştu.

Aynı iftar sofrasını paylaşan mahalle sakinleri, Ramazan’ı birlik ve beraberlikle yaşamanın da tadına vardılar. Osmanlı İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle başlayan ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak,  AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Edip Balcı, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, “Uyanış Mahallesinde Keçiörenli’lerle birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Umarım bu toplu iftarımız anılarınızda yer eder, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine katkı sunan bu iftarı düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin barış ve birlik havasını bozmak isteyenler var, birbirimize olan sevgimiz onlara en iyi cevap olacaktır. DAEŞ, PKK gibi terör örgütlerinin ülkemizin ve bölgemizin huzurunu bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah ay yıldızlı bayrağımızı semalarımızdan, ezan seslerimizi camilerimizden eksik etmesin. Hepinize Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdim, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.” dedi.

RAMAZAN AYINDA YETİM, ÖKSÜZ VE KİMSESİZLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Keçiören Belediyesi olarak çocuk, genç, yaşlı, zengin, fakir demeden her kesimi buluşturan iftar programları düzenlediklerini vurgulayan Başkan Ak, “Bana ‘Sizin iftar programlarınız sayesinde aynı apartmanda oturduğumuz halde tanımadığımız komşularımızla tanışıp aynı sofrada buluştuk’ diye teşekkür edenler var. ‘Aynı mahallede, hatta aynı apartmanda oturduğumuz halde birbirimizi tanımıyoruz’ diyorlar. Bu sofralarımızla biz sizleri tanıştırmaya da vesile oluyoruz ve komşuluk ilişkilerini güçlendiriyoruz. Hepimiz birbirimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Özellikle yetim, öksüz, kimsesizlere yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ak, 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinerek şunları söyledi; “Sınırları aşan kardeşlik temasıyla İslam Coğrafyasını bir araya getiriyoruz, bu yıl 18 kardeş Müslüman ülkeyi misafir ediyoruz, ayrıca Hemşehri Buluşmalarımızda ise Keçiören’de en fazla nüfus yoğunluğuna sahip 12 ilimiz ile iftar sofralarında buluşuyoruz, bu programları da vakıf ve dernekler ile işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Böylece Anadolu’nun güzelliğini dünyaya tanıtıyoruz.”

Tüm ümmet için dua edilmesini de isteyen Başkan Mustafa Ak, sözlerini “Cenab-ı Allah bizlere birlik, dirlik, sağlık, sıhhat nasip etsin ve hepimizi bayrama eriştirsin inşallah” temennisi ile noktaladı.

İftar sonrası vatandaşların ricasını kırmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

29.06.2015