18 Aralık 2023

Keçiören’in devasa doğal güzelliklerinden biri olan 300 bin metrekarelik Kösrelik Göleti Mesire Alanı, kış mevsiminin soğuk yüzünü göstermesiyle birlikte içinde barındırdığı ağaçların ve yüzlerce tür bitkinin ortaya çıkardığı rengârenk manzarayla doğal döngüye uyum sağlıyor. Yeşilin ve sarının binlerce tonuyla kartpostallık görüntülere sahne olan mesire alanı, gölette yaşayan karabatak ve ördeklerle oluşturduğu seyri doyumsuz manzarasını ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

“KEÇİÖREN HER MEVSİM GÜZEL”

Tüm mevsimlerin Keçiören’de ayrı güzellikler ortaya çıkardığını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Şehrimiz, içinde barındırdığı güzelliklerle her mevsim seyirlik görüntüler yansıtıyor. Ağaç ve çiçeğin binbir türünü Keçiören’imizde görmek mümkün. Hizmete yeni açtığımız mesire alanımız da ilçemizdeki doğal güzelliklerin en önemli parçası oldu. Havalar soğuk ama buradaki manzaralar insanımızın içini ısıtacak kadar güzel. Bu güzelliklerin keyfini çıkarmak isteyen tüm Ankaralıları ilçemize bekliyoruz.” dedi.

KÖSRELİK MESİRE ALANI NEREDE?

Keçiören Bağlum bölgesi Kösrelik Mahallesi’nde yer alan Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Ankara merkezden 17 km uzaklıktadır. Tesis burada bulunan gölet etrafına inşa edilmiştir. Tesisin içinde; piknik ve mangal alanları, balık tutma iskeleleri, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, kamp alanı, devasa salıncak, cami, kafeterya, doğal kaynak suyu çeşmeleri ve daha birçok sosyal alan yer almaktadır. Mesire alanı, sabah 09.00’dan akşam 22.00’ye kadar hizmet vermektedir.