GENÇLER PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI OKUYACAK

Batı dünyasında yükselişe geçen İslamofobi’yi ve Peygamberimiz Hz.Muhammed’i(S.A.V) tasvir eden karikatürler aracılığıyla İslam dinine yapılan saygısızlığı dikkate alan Keçiören Belediyesi, liseli gençlere Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi kitabının ücretsiz dağıtımına başladı. Siyer-i Nebi kitabı ile ilgili soruların sorulacağı “Davetine geldim ya Resulullah” yarışmasını kazanan 10 lise öğrencisinin ödülü ise umre ziyareti olacak.

Keçiören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Keçiören’deki 52 lisede 40 binin üzerinde öğrenciye “Hazreti Peygamber’in Hayatı Siyer-i Nebi” kitabı ücretsiz dağıtılacak. Keçiören İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Davetine geldim ya Resulullah” yarışmasında sorulacak sorular da, öğrencilere dağıtılan bu kitabın içeriğinden oluşturulacak. İsteyen öğrencilerin katılacağı yarışma için her okul kendi bünyesinde bir sınav yapacak. Müftülüğün değerlendirmesi sonucunda dereceye giren 10 öğrenci umre ziyareti ödülünü kazanacak.

PEYGAMBERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Gençlerin Peygamberimiz Hz.Muhammed’i(S.A.V) tanımalarına, anlamalarına, hayatlarına rehber kılmalarına ve kitap okumalarına teşvik amacıyla düzenlenen yarışmanın açılış programı Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kaymakam Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı. Böyle anlamlı bir projenin başlangıcını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Mustafa Ak, “Bizler milli değerlerine ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Avrupa’da manevi değerlerimize ve Peygamberimize hakaret ediliyor, bir İslamofobi oluşturuluyor. Son dönemde özellikle Avrupa’da, Batı dünyasında Müslümanlara ve Peygamberimize saldırılar söz konusu. Sizlere Peygamber Efendimizin hayatını öğretmek için, Peygamberimizi tanımanız, sahip çıkmanız için, aynı zamanda İslam’ın barış dini olduğunu göstermek ve yapılan bu saldırılara bir tepki amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Neslimizin, geleceğimizin teminatı olan sizlere böyle bir katkımız olsun istedik” diye konuştu.

ONA BENZEDİKÇE DEĞERLENECEĞİZ

Türkiye’yi daha ileri seviyeye gençlerin taşıyacağını ifade eden Başkan Ak, “Keçiören’de sayısı 40 binin üzerinde olan bütün lise öğrencilerimize Siyer-i Nebi kitabını ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu kitabı okumanızın bir hediyesi olarak da bir sınav düzenleyelim ve dereceye giren 10 öğrenciyi umreye gönderelim istedik. Cenab-ı Allah hepinize üniversiteye giriş sınavında başarılar ve gönlünüzdeki okula girmeyi nasip eder inşallah” dedi.

Kaymakam Dirim de, dünyada İslamofobi oluşturarak insanların Müslümanlığı tanımasına engel olmak isteyenlerin varlığına işaret ederek “Sevgili Peygamberimiz hayatımızda sahip olduğumuz bütün güzelliklerin kaynağıdır. Ona benzedikçe değerleneceğiz. Bu anlamda bu proje için Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimizin bu yarışmaya yürekten katılmasını diliyorum” mesajını verdi. Mustafa Kılıçgil ise, gençleri daha iyi yarınlara hazırlamak için çalıştıklarını kaydederek “Sizler bu memlekete lazımsınız. 10 yıl, 20 yıl sonra çok güzel yerlere geleceksiniz inşallah. Aldığınız eğitimin yanı sıra inançlarımıza ve değerlerimize de uygun olarak sizleri yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SON KATILIM TARİHİ 10 NİSAN

Konuşmaların ardından Başkan Ak protokol heyetindekiler ile birlikte sınıfları gezerek Siyer-i Nebi kitaplarını öğrencilere dağıttı. Okulun ses düzeninin iyi olmadığını belirten Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi Müdürüne de bir sürpriz yapan Başkan Ak, liseye yeni bir ses düzeni kurulmasını sağlayacağının müjdesini verdi.

Başkan Ak törenden sonra Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Rauf Denktaş Anadolu Lisesi’ne de giderek Siyer-i Nebi kitabının dağıtımını yaptı. Öğrencilerle sohbet eden Mustafa Ak, gelen talep üzerine gençlerle birlikte fotoğraf da çektirdi.

Yarışmaya son katılım tarihi 10 Nisan 2015 olarak açıklandı.

20.02.2015